Το συστατικό που θα βάλεις στον καφέ και θα κρατήσει μακριά τις λιγούρες

Μια μικρή ποσότητα αυτού θα ικανοποιήσει την όρεξη σου, ενώ θα σε κρατήσει μακριά από πειρασμούς.

καφές iStock

Σίγουρα ο πρωινός καφές δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε οφέλη αλλά και θρεπτική αξία κανένα πρωινό γεύμα. Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε η επιλογή μιας μόνο κούπας καφέ το πρωί δεν είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσουμε γεμάτοι ενέργεια την ημέρα μας, αλλά και να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις έως αργά το βράδυ. Ωστόσο είναι λύση για την άμεση τόνωση του οργανισμού λόγω της καφεΐνης που περιέχει, ενώ το πλούσιο άρωμα και η γεύση του αντιμετωπίζονται από πολλούς ως μέρος μιας απολαυστικής ιεροτελεστίας.

Ανεξάρτητα από τον fitness στόχο που έχεις θέσει, ο καφές συνοδεία ενός ισορροπημένου και υγιεινού πρωινού μπορεί να σε βοηθήσει με την διατήρηση του βάρους, την απώλεια περιττών κιλών, αλλά και την εξασφάλιση της υγείας του οργανισμού σου, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Βέβαια, για να απολαύσεις όλα τα παραπάνω οφέλη είναι σημαντικό να αποφύγεις την κατανάλωση καφέ με πρόσθετα τεχνητά σάκχαρα, ζαχαρούχες κρέμες, σαντιγί κ.α. Επίσης κρατώντας τον καφέ όσο το δυνατόν στην αυθεντική γεύση του, προσθέτοντας μόνο ένα συστατικό μπορείς να καταπολεμήσεις ενδεχόμενες λιγούρες για γλυκό μέσα στην μέρα. Και ποιο είναι αυτό;

Η κανέλα φυσικά

Όπως επισημαίνει η Trista Best, διατροφολόγος του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, ο καφές από μόνος του έχει ανασταλτική δράση στην όρεξη, ωστόσο με την προσθήκη κανέλας, ικανοποιείται και η επιθυμία για γλυκό, ενώ ενισχύεται φυσικά η μείωση της λαχτάρας για γλυκούς πειρασμούς. "Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της επιθυμίας και της όρεξης βελτιώνοντας το αίσθημα κορεσμού και πληρότητας. Επιπλέον, συμβάλει στη σταθεροποίηση της γλυκόζης, η οποία μπορεί να αποτρέψει τα υψηλά και τα χαμηλά επίπεδα στο αίμα, τα οποία συχνά οδηγούν σε έντονες λιγούρες και υπερκατανάλωση τροφής" επισημαίνει η ειδικός.

Η κανέλα αποδεδειγμένα προσφέρει στον οργανισμό μια σειρά ωφελειών, με την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες να ξεχωρίζει. Τα αντιοξειδωτικά που παρέχει το εν λόγω μπαχαρικό στον οργανισμό μειώνουν την φλεγμονή και συμβάλουν στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων, ενώ μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου. Η κανέλα, λόγω της αντιμικροβιακής δράσης της προστατεύει την στοματική κοιλότητα, αλλά και τον οργανισμό από εξωτερικές απειλές όπως ιοί και βακτήρια.

Διάβασε επίσης: Πέντε ροφήματα για να διώξεις το φούσκωμα απο το στομάχι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i