Δύο συστατικά που δεν πρέπει να βάζεις στα smoothies

Και με ποια να τα αντικαταστήσεις;

smoothie iStock

Τα smoothies αποτελούν ένα διατροφικό trend που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην καθημερινή διατροφή μας, αφού εκτός από την ευκολία της προετοιμασίας και της μεταφοράς, χαρίζουν ένα απολαυστικό twist γεύσης τις στιγμές που το έχουμε ανάγκη. Τα εν λόγω ροφήματα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ολόκληρο γεύμα, όταν φυσικά περιέχουν τις κατάλληλες προσθήκες, καθώς είναι αρκετά χορταστικά, διεγείροντας το αίσθημα της πληρότητας. Είναι επίσης γεμάτα θρεπτικά συστατικά αφού αποτελούνται κατά κύριο λόγο από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί για να απολαύσεις ένα σούπερ κρεμώδες smoothie πριν ή μετά το γυμναστήριο, μόλις ξυπνήσεις ή σαν snack στο γραφείο, όμως υπάρχουν δύο συστατικά που καλό θα ήταν να αποφύγεις να χρησιμοποιείς κατά την παρασκευής τους, καθώς τα τελευταία εμποδίζουν την δράση των θρεπτικών αυτών ροφημάτων, αναφορικά με την απώλεια βάρους. Ποια είναι αυτά;

Επιτραπέζια ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά και σιρόπια

Εάν επιδιώκεις να χάσεις βάρος ή αν θέλεις να προστατεύσεις την υγεία σου από μελλοντικά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να σταματήσεις να προσθέτεις ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά και σιρόπια στα smoothies σου. Η ζάχαρη είναι ο no1 εχθρός για την σιλουέτα τους καθώς επιβαρύνει το σώμα με περιττές θερμίδες, ενώ είναι υπεύθυνη για την ανισορροπία των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα, όπως επίσης και για μια σειρά σοβαρών χρόνιων παθήσεων όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η τερηδόνα στα δόντια κ.α. Σε περίπτωση που επιθυμείς να προσθέσεις μια έξτρα γλυκιά γεύση στο ρόφημα σου είναι προτιμότερο να επιλέξεις λίγο μέλι, σιρόπι σφενδάμου, νέκταρ αγαύης, ζάχαρη καρύδας ή μελάσα.

Πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος

Παρόλο που τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, σαμποτάρουν την προσπάθεια σου να χάσεις κιλά, όταν είναι πλήρες σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες. Πολλές φόρες όμως, το γάλα αποτελεί την βάση ενός πλούσιο smoothie, χαρίζοντάς του μάλιστα λαχταριστή υφή. Το ίδιο αποτέλεσμα σαφώς μπορείς να έχεις εάν αντικαταστήσεις τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα με αντίστοιχα χαμηλά σε θερμίδες, ή εντελώς άπαχα, ή ακόμα καλύτερα αν προσθέσεις ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Φυσικά, εάν επιθυμείς να αποφύγεις εντελώς τις παραπάνω επιλογές, μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος με ροφήματα ξηρών καρπών, όπως γάλα αμυγδάλου, βρώμης ή καρύδας.

Διάβασε επίσης: 8 συμβουλές για να προετοιμάσεις σωστά τα ροφήματα βοτάνων

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i