Φρούτα εποχής: Μια απολαυστική συνταγή για να αξιοποιήσεις δημιουργικά το γκρέιπφρουτ

Αφράτο κέικ με γιαούρτι και γκρέιπφρουτ για τις πρωινές και απογευματινές λιγούρες.

γκρειπφρουτ iStock

Τους κρύους μήνες του χειμώνα το γκρέιπφρουτ έχει την τιμητική του καθώς ο Ιανουάριος θεωρείται η πιο must εποχή για να απολαύσεις ολόφρεσκους και ζουμερούς τους "καρπούς του παραδείσου". Παρά την ελαφρώς πικρή και ξινή του γεύση, το γκρέιπφρουτ αποτελεί ανεκτίμητο σύμμαχο του ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω της σημαντικής ποσότητας βιταμίνης C που εσωκλείει στην κόκκινο - πορτοκαλί εσωτερική του σάρκα. Πέραν αυτής, το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο αλλά και φυτικές ίνες, προστατεύοντας τον οργανισμό από διάφορες μολύνσεις, τη χρόνια φλεγμονή, αλλά και συμβάλλοντας στο περιορισμό της όρεξης.

Για να απολαύσεις τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του εν λόγω φρούτου εποχής αποφεύγοντας, ωστόσο, την ιδιαίτερα έντονη γεύση του, μπορείς να δοκιμάσεις το παρακάτω αφράτο homemade κέικ με γιαούρτι και άρωμα γκρέιπφρουτ, ιδανικό τόσο για τις πρωινές, όσο και τις απογευματινές λιγούρες.

Υλικά

Για το κέικ:

190 γρ. αλεύρι (της επιλογής σου)

1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 αυγά

180 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

200 γρ. καστανή ζάχαρη ή στέβια

120ml λάδι καρύδας (λιωμένο)

60ml φρεσκοστυμμένος χυμό γκρέιπφρουτ, στραγγισμένο

1 και 1/2 κουταλιές της σούπας ξύσμα γκρέιπφρουτ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο γκρέιπφρουτ:

120 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

30ml φρεσκοστυμμένος χυμός γκρέιπφρουτ, στραγγισμένος

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε με λίγο λάδι καρύδας ένα μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτύπησε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και σε ένα μικρό ξεχωριστό τα αυγά. Έπειτα ανακάτεψε το γιαούρτι την καστανή ζάχαρη, το λάδι, το χυμό γκρέιπφρουτ, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Στην συνέχεια ανέμειξε τα υγρά και τα στέρεα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα για κέικ. Τοποθέτησε το μείγμα στην φόρμα και ψήσε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα. Αφού το κέικ είναι έτοιμο, άφησε το στην άκρη να κρυώσει ώσπου να ετοιμάσεις το γλάσο, για το οποίο απλώς θα χρειαστεί να ακαματέψεις πολύ καλά όλα τα υλικά και στην συνέχεια να το ρίξεις πάνω στο ελαφρώς ζεστό κέικ.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i