Snickers bowl: Ένα απολαυστικό και υγιεινό πρωινό με γεύση snickers

Δεν έχει απλώς υπέροχη γεύση, αλλά και εκπληκτική θρεπτική αξία αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά.

σνικερ iStock

Κάποιο το προτιμούν αλμυρό, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που το θέλουν γλυκό. Το πρωινό, χωρίς αμφιβολία, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς έπειτα από την κατάσταση νηστείας που υποβάλλεσαι την νύχτα, ο οργανισμός απαιτεί ενέργεια για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Η τακτική κατανάλωση πρωινού συνδέεται με μια σειρά σημαντικών ωφελειών για την υγεία, όπως η αποτροπή της υπερκατανάλωσης φαγητού στα επόμενα γεύματα, η ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου αλλά και η εξασφάλιση ενέργειας μέσω μιας σειράς θρεπτικών συστατικών.

Για να απολαύσεις στο έπακρο την τελευταία σημαντική ιδιότητα του πρωινού, αρκεί να επιλέξεις να προσθέσεις στο γεύμα σου υλικά και τροφές πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες κ.α. Οι ξηροί καρποί για παράδειγμα, αποτελούν ένα εξαιρετικό συστατικό εμπλουτισμένο με τα περισσότερα από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά και οι οποίοι ταιριάζουν άψογα τόσο σε αλμυρές, όσο και γλυκές προτάσεις. Για να τους απολαύσεις, ικανοποιώντας την πρωινή λιγούρα για "κάτι γλυκό" δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή για ένα υγιεινό smoothie bowl με γεύση snickers, μπόλικα καρύδια, φιστίκια, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα.

Υλικά:

3 μπανάνες κατεψυγμένες

4 παγάκια

15-20 γρ. Σοκολάτα

1 κ.σ. Φιστικοβούτυρο

10 γρ. Καρύδια

10 γρ. Φιστίκια

100ml γάλα της επιλογής σου

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε πολύ καλά, ώστε το μείγμα να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Σερβίρεις και γαρνίρεις με έξτρα σταγόνες μαύρης σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους ή granola.

Διάβασε επίσης: Όταν το πρωινό γίνεται βραδινό: Πώς θα μετατρέψεις ένα υγιεινό πρωινό στο τελευταίο σου γεύμα;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i