Vegan "κοτομπουκιές": Η αλμυρή crispy λιχουδιά που αλλάζει τα δεδομένα στο finger food

Και υγιεινά και απολαυστικά!

υγεινα nuggets iStock

Είτε είσαι vegan, είτε vegetarian, είτε πάλι flexitarian, είτε απλώς προτιμάς περισσότερες υγιεινές επιλογές στην διατροφή σου, το μόνο σίγουρο είναι, ότι όπως όλοι μας, δεν θέλεις να λείπει η νοστιμιά από τα γεύματά σου. Ειδικά εάν κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα προς την κατανάλωση περισσότερων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, προσπαθώντας να τα εντάξεις ομαλά στο διατροφικό σου πλάνο, αξίζει να θυμάσαι πως οι δύο αυτές κύριες πηγές θρεπτικών συστατικών, λειτουργούν ως εξαιρετική βάση για πολλές απολαυστικές και προπάντων υγιεινές συνταγές.

Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκεται και η παρακάτω πρόταση για vegan nuggets, χωρίς καμία προσθήκη ζωικών συστατικών, αλλά σε μια πιο ενδιαφέρουσα και crispy εκδοχή. Όπως θα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως, το εν λόγω πιάτο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και φώσφορο λόγω της περιεκτικότητάς του σε σπανάκι, ενώ ταυτόχρονα περιέχει μπόλικες φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη χάρις στα ρεβίθια.

Υλικά:

200 γρ. βρασμένα ρεβίθια (από ένα βάζο) ⠀

1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ⠀

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ⠀

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο ⠀

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ⠀

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ⠀

1 χούφτα φρέσκο σπανάκι ⠀

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης ⠀

Φρυγανιά για το πανάρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα εύπλαστο μείγμα. Όταν το τελευταίο είναι έτοιμο, πλάσε μικρά πλακέ nuggets και περνώντας τα από την φρυγανιά για να παναριστούν, τοποθέτησε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε τα για 20 – 25 λεπτά στους 220 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.


 


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i