Πέντε βασικά tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σπιτική αυγοσαλάτα

Είτε είσαι φαν του αυγού, είτε θέλεις να δοκιμάσεις την εξαιρετική αυτή πηγή πρωτεΐνης με τρόπο διαφορετικό, ορίστε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

αυγοσαλάτα iStock

Το αυγό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η απόλυτη "υπερτροφή" της φύσης, αφού είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, B, D και Ε, το σίδηρο, το ασβέστιο, το σελήνιο, τα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6 κ.α. Ταυτόχρονα, παρά το μικρό του μέγεθος, εσωκλείει στο εσωτερικό του πρωτεΐνες υψηλής αξίας καθώς και αντιοξειδωτικά, υποστηρίζοντας μια σειρά σημαντικών λειτουργιών του οργανισμού.

Πέραν της καθιερωμένης μορφής του, το αυγό μπορεί να καταναλωθεί ως συστατικό σε πάρα πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές, με τους λάτρεις της φυσικής αυτής υπερτροφής να ξεχωρίζουν την κλασσική αυγοσαλάτα. Η τελευταία, ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο προετοιμασίας της είτε γίνεται ανάρπαστη, είτε σκέτη αποτυχία, "δυσφημίζοντας" στην δεύτερη αυτή περίπτωση την ντελικάτη και απολαυστική γεύση της εν λόγω σαλάτας. Για να πετύχει η αυγοσαλάτα, λοιπόν, δεν θέλει κόπο, θέλει να ακολουθήσεις τα παρακάτω πρακτικά tips για ένα πλούσιο γευστικά αποτέλεσμα.

Ο σωστός βρασμός είναι το κλειδί

Πολλές αυγοσαλάτες του εμπορίου αποτυγχάνουν να θεωρηθούν πετυχημένες καθώς έχουν "παράξενη" υφή ως προς το μέρος του κρόκου. Τις περισσότερες φορές ο ένοχος πίσω από αυτή την γλοιώδη ή/και ξηρή υφή είναι το αποτυχημένο βράσιμο. Για την τέλεια αυγοσαλάτα θα χρειαστεί να βράσεις τα αυγά σου μόλις 8 ή 9 λεπτά σε ήδη βρασμένο νερό. Έπειτα αφαίρεσέ τα από την φωτιά και τοποθέτησε τα μέσα σε ένα μπολ γεμάτο παγάκια. Αφού τα ξεφλουδίσεις, ο κρόκος θα έχει μια ανάλαφρη και μαλακιά υφή (όχι ρευστή) ό,τι ακριβώς προϋποθέτει η σωστή αυγοσαλάτα.

Μην την πολτοποιείς

Εφόσον τα αυγά είναι έτοιμα καθαρισμένα, μένει να τα τοποθετήσεις μεταξύ των άλλων υλικών. Απέφυγε να τα πολτοποιήσεις, προτιμώντας να τα κόψεις σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να διατηρήσουν ελκυστική την όψη αλλά και την υφή τους.

Δώσε ένα τραγανό twist στο τελικό αποτέλεσμα

Για να βελτιώσεις την υφή της αυγοσαλάτας διατήρησε τα αυγά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, όπως προαναφέραμε. Ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχεις την απόλυτη γευστική εμπειρία είναι να προσθέσεις μέσα σε αυτή κάτι τραγανό. Μπορείς να ψιλοκόψεις λίγο φρέσκο κρεμμύδι, σέλινο, κάππαρη ακόμα και πολύ πολύ μικρά κομματάκια τουρσί.

Μην το παρακάνεις με την μαγιονέζα

Πολλοί αποφεύγουν τις αυγοσαλάτες του εμπορίου καθώς τα αυγά "πνίγονται" μέσα στην υγρή υφή της μαγιονέζας, η οποία υπερκαλύπτει οποιαδήποτε άλλη γεύση. Για μια αυγοσαλάτα των 8 αυγών, 2 ή 3 κουταλιές της σούπας είναι υπεραρκετές. Η προσθήκη γιαουρτιού, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, είναι επίσης εξαιρετική επιλογή.

Απογείωσέ τη γευστικά με την κατάλληλη οξύτητα

Σε κανέναν δεν αρέσει η μονότονη γεύση που κινδυνεύει να έχει πάλι η αυγοσαλάτα σου, εάν δεν προσθέσεις μια όξινη πινελιά, που θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα. Μερικές σταγόνες από φρέσκο χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο είναι η ιδανική προσθήκη για να εξισορροπηθεί γευστικά το πιάτο.

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις πανεύκολα αυγό ποσέ στον φούρνο μικροκυμάτων

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i