Συνταγή για σπιτική μαγιονέζα

Πώς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μία σπιτική μαγιονέζα και μερικές ιδέες για της δώσεις μια διαφορετική γευστική πινελιά.

σπιτική μαγιονέζα iStock

Η μαγιονέζα είναι ένα κλασικό άλειμμα που αποτελεί βασικό στοιχείο στις κουζίνες. Αυτή η κρεμώδης και πικάντικη σάλτσα είναι μια τέλεια προσθήκη σε σάντουιτς, μπιφτέκια, σαλάτες και πολλά άλλα. Ενώ η έτοιμη μαγιονέζα είναι άμεσα διαθέσιμη, η παρασκευή της δικής σου σπιτικής μαγιονέζας είναι επίσης απλή και γρήγορη.  Όχι μόνο σου επιτρέπει να ελέγχεις τα συστατικά και τη γεύση, αλλά προσθέτει επίσης μια προσωπική πινελιά στη μαγειρική σου.

Στον λογαριασμό @rafaelcamargoft στο Instagram ανακαλύψαμε μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή εκδοχή της μαγιονέζας. Δες στο παρακάτω βίντεο έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξεις τη δική σου νόστιμη μαγιονέζα στο σπίτι. 

Μουστάρδα: Ο πιο υγιεινός τρόπος να δώσεις νοστιμιά στα γεύματά σου

Πώς να φτιάξεις τη νόστιμη μαγιονέζα αυγών με ψημένα αυγά:

Συστατικά:

- 20 αυγά 

- 3 σκελίδες σκόρδο

- ελαιόλαδο

- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

- χυμός λάιμ/λεμόνι

- αλάτι

- μαύρο πιπέρι

Πώς να τη φτιάξεις: 

1. Ψήνουμε τα αυγά στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

 

Πόσο διαρκεί η σπιτική μαγιονέζα στο ψυγείο;

Η σπιτική μαγιονέζα διαρκεί συνήθως για περίπου 1 έως 2 εβδομάδες στο ψυγείο εάν φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σπιτική μαγιονέζα δεν περιέχει τα συντηρητικά που βρίσκονται στην έτοιμη μαγιονέζα, επομένως μπορεί να χαλάσει πιο γρήγορα. Για να διασφαλίσεις ότι η μαγιονέζα θα παραμείνει φρέσκια για όσο το δυνατόν περισσότερο, φρόντισε να την αποθηκεύσεις σε ένα καθαρό, αεροστεγές δοχείο και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο. Εάν παρατηρήσεις αλλαγές στο χρώμα, την υφή ή τη μυρωδιά, πέταξέ τη και φτιάξε μια φρέσκια παρτίδα.

Μπορώ να προσθέσω διαφορετικές γεύσεις στη σπιτική μαγιονέζα;

Ναι, μπορείς σίγουρα να προσθέσεις διαφορετικές γεύσεις στη σπιτική μαγιονέζα για να του δώσεις μια μοναδική πινελιά. Στην πραγματικότητα, ο πειραματισμός με διαφορετικές γεύσεις είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να φτιάξεις τη δική σου μαγιονέζα! Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις:

  • Σκόρδο: Πρόσθεσε ψιλοκομμένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου στο μείγμα σου για μια απολαυστική πικάντικη γεύση.
  • Πικάντικη εκδοχή: Ανακάτεψε με λίγη σάλτσα sriracha ή πιπέρι καγιέν για ένα πικάντικο αποτέλεσμα.
  • Herb Mayo: Ανακάτεψε με ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα όπως βασιλικό, μαϊντανό ή άνηθο για ένα φρέσκο και γευστικό αποτέλεσμα. 
  • Lemon Mayo: Ανακάτεψε λίγο χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα για να δημιουργήσεις ένα δροσιστικό άλειμμα.
  • Curry Mayo: Ανακάτεψε σε σκόνη κάρυ για να δώσεις στη μαγιονέζα μια μοναδική και εξωτική γεύση.

Tip: Όταν προσθέτεις διαφορετικές γεύσεις στη μαγιονέζα, φρόντισε να δοκιμάζεις καθώς τη φτιάχνεις για να βεβαιωθείς ότι δεν θα το παρακάνεις με κάποιο συγκεκριμένο συστατικό. Ξεκίνα προσθέτοντας μικρές ποσότητες του αρωματικού παράγοντα και προσάρμοσε τη γεύση στα γούστα σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i