Θέλεις να προστατέψεις την υγεία του εντέρου σου; Τότε δοκίμασε το παρακάτω dressing

Μια συνταγή που θα ανακουφίσει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.

εντερο_καροτα_σπιτικη_σος iStock

Η καλή υγεία του εντέρου, πέραν ότι αποτελεί ζωτικής σημασίας στοιχείο για την συνολική ευεξία του οργανισμού, αποτελεί σύμμαχο του ανοσοποιητικού συστήματος, της καρδιάς, της διάθεσης και εν γένει της ψυχικής υγείας. Δεν είναι λίγες, ωστόσο, οι περιπτώσεις ασθενών που υποφέρουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, με συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, κράμπες στο στομάχι, πόνο και φούσκωμα να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό και αρνητικά την καθημερινότητα τους.

Όπως έχουν αποδείξει σχετικές μελέτες, η ανακούφιση των εν λόγω συμπτωμάτων, τα οποία είτε εμφανίζονται μεμονωμένα, είτε όλα μαζί, μπορεί να επέλθει με την κατανάλωση ωμών καρότων. Τα τελευταία είναι πλούσια σε διαλυτές φυσικές ίνες, οι οποίες παραμένουν μεγαλύτερο διάστημα στο έντερο, βοηθώντας το να λειτουργήσει φυσιολογικά. Για να προσθέσεις περισσότερα καρότα στο διατροφικό σου πρόγραμμα, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το παρακάτω συνοδευτικό dressing, με το οποίο μπορείς να εμπλουτίσεις γευστικά τα φρέσκα λαχανικά σου, το σάντουιτς σου ακόμα και να γαρνίρεις το ρύζι ή τις πατάτες σου.

Υλικά:

4 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα (ωμά και ανάλατα)
μια χούφτα μαϊντανό
χυμό και ξύσμα 1/2 λεμονιού
1/4-1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρωμένα με λαδόκολλα, ανακάτεψε τα καρότα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Ψήσε τα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Τέλος, πρόσθεσε τα αμύγδαλα και ψήσε στο τέλος για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ για να πολτοποιήσεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουν λεία, κρεμώδη υφή. Το dressing καρότου είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Διάβασε επίσης: Smoothie με πορτοκάλι και καρότο για αποτοξίνωση

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i