Το μυστικό για να ωριμάσει το αβοκάντο στα επόμενα 10 λεπτά

Το cooking hack που θα σου λύσει τα χέρια και θα εμπλουτίσει με θρεπτικά συστατικά τα γεύματά σου στη στιγμή.

αβοκαντο_συνταγες iStock

Και εκεί που είσαι έτοιμη να απολαύσεις για πρωινό ένα αβοκάντο toast, αφού πρώτα έχεις φρυγανίσει μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης ενώ έχεις βράσει άψογα και ένα αυγό, συνειδητοποιείς πως το αβοκάντο που διατηρούσες τόσες μέρες στην φρουτιέρα δεν έχει ωριμάσει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην είναι ούτε μαλακό, ούτε λείο. Πριν η απογοήτευση για το επικείμενο γεύμα σου κάνει την εμφάνιση της, βάλε τον φούρνο να προθερμαίνεται γιατί υπάρχει λύση ώστε να ωριμάσει το αβοκάντο στα επόμενα 10 μόλις λεπτά.

Ακόμα και αν δεν το έχεις ιδιαίτερα με την κουζίνα, μεγάλοι σεφ αλλά και άτομα που παθιάζονται με την καθημερινή μαγειρική συμφωνούν ομόφωνα με ένα πράγμα: το μαγείρεμα δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο και η επιτυχία είναι σχεδόν δεδομένη. Για αυτό συνέχισε με την προετοιμασία του πρωινού σου ακολουθώντας ένα βήμα παραπάνω, που όχι μόνο θα σου λύσει τα χέρια, διευκολύνοντας τη διαδικασία, αλλά θα εμπλουτίσει το πιάτο σου με μια σειρά θρεπτικών συστατικών - με την προσθήκη τελικά του αβοκάντο - όπως βιταμίνη C και E, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και φυσικά ω3 λιπαρά οξέα.

Πώς θα ωριμάσει πιο γρήγορα το αβοκάντο:

Το "μυστικό" είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα σούπερ αποτελεσματικό. Αφού τυλίξεις καλά με αλουμινόχαρτο το αβοκάντο, τοποθέτησε το για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν περάσει ο ενδεδειγμένος χρόνος, το αβοκάντο είναι έτοιμο για χρήση. Αν παρόλα αυτά θέλεις να κρυώσει λίγο, μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το εύκολο και γρήγορο αυτό hack φαίνεται πως λειτουργεί το ίδιο καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο εάν το αβοκάντο είναι πολύ σκληρό και δεν έχει μαλακώσει σχεδόν καθόλου στα 10 λεπτά στο φούρνο, μπορείς να επεκτείνεις τον χρόνο έως και τα 45 λεπτά.

Γιατί το αβοκάντο καθυστερεί να ωριμάσει;

Το αβοκάντο, όπως και πολλά ακόμα φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, μπανάνες, ροδάκινα κ.α.) απελευθερώνουν μια χημική ένωση, το αιθυλένιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ωρίμανση τους. Το εν λόγω φυσικό αέριο απελευθερώνεται με σχετικά αργούς ρυθμούς, για αυτό και απαιτείται αρκετός χρόνος ώσπου να φτάσει στη φάση της ωρίμανσης. Τυλίγοντας το, ωστόσο, με αλουμινόχαρτο το αιθυλένιο "παγιδεύεται" με αποτέλεσμα να επέρχεται πιο γρήγορα η φάση της ωρίμανσης. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει και η αποθήκευση των οπωροκηπευτικών σε χάρτινη σακούλα, όμως η επαφή με τη θερμότητα αποφέρει σίγουρα γρηγορότερα αποτελέσματα.

Διάβασε επίσης: Aβοκάντο: Τρεις διαφορετικές συνταγές για να το απολαύσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i