Τα 10 καλύτερα σνακ χωρίς υδατάνθρακες: Θα σε βοηθήσουν να φτάσεις τους fitness στόχους σου

Η διατροφή σου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σου.

Σνακ χωρίς υδατάνθρακες iStock

Εάν προσπαθείς να επιτύχεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης, είτε είναι να χάσεις βάρος, να χτίσεις μυς ή απλώς να ζήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η διατροφή σου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σου. Το σνακ είναι ένα σημαντικό μέρος οποιασδήποτε διατροφής, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις εκείνα που ταιριάζουν στους στόχους σου. Όσο αφορά στα σνακ που δεν έχουν καθόλου υδατάνθρακες υπάρχουν αρκετές επιλογές, καθιστώντας τα μια εξαιρετική ιδέα για όποιον θέλει να βελτιώσει την υγεία και τη φυσική του κατάσταση.

Τα 5 καλύτερα σνακ χωρίς υδατάνθρακες

Βραστά αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών και δεν έχουν υδατάνθρακες. Αποτελούν ένα βολικό και χορταστικό σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου όταν είσαι και εκτός σπιτιού. 

Βραστά αυγά: Έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από άλλα είδη αυγών;

Ξηροί καρποί και σπόροι: Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα πεκάν, οι ηλιόσποροι και οι σπόροι κολοκύθας είναι όλες εξαιρετικές επιλογές για ένα τραγανό, χορταστικό σνακ. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη και πρωτεΐνες και έχουν μηδενικούς υδατάνθρακες.

Τυρί: Τα περισσότερα είδη τυριών είναι πολύ χαμηλά σε υδατάνθρακες, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή σνακ. Τα σκληρά τυριά όπως το τσένταρ, το ελβετικό και η παρμεζάνα είναι όλα χωρίς υδατάνθρακες.

Κρέας και αλλαντικά: Το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το χοιρινό κρέας είναι όλα χωρίς υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνη. Τα αλλαντικά γαλοπούλας ή κοτόπουλου είναι επίσης μια καλή εναλλακτική επιλογή σνακ για όταν χρειάζεσαι κάτι αλμυρό και χορταστικό.

Λαχανικά: Πολλά μη αμυλούχα λαχανικά, όπως το σέλινο, το αγγούρι, τα ραπανάκια και οι πιπεριές, είναι πολύ χαμηλά σε υδατάνθρακες και δημιουργούν υπέροχα τραγανά σνακ.

Αμυλούχα και μη αμυλούχα λαχανικά: Ποια είναι, τι διαφορές έχουν και ποια πρέπει να προτιμάς

Ελιές: Οι ελιές είναι πλούσιες σε υγιή λιπαρά και δεν έχουν υδατάνθρακες, καθιστώντας τις μια εξαιρετική επιλογή σνακ. Είναι επίσης καλή πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι μια πολύ καλή πηγή υγιεινών λιπών και φυτικών ινών και έχει πολύ λίγους υδατάνθρακες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αβοκάντο σε φέτες για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ μόνο του ή σε συνδυασμό με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τυρί κότατζ: Το τυρί κότατζ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή σνακ για όποιον θέλει να χτίσει μυς ή να χάσει βάρος.

Edamame: Το Edamame είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και δεν έχει υδατάνθρακες. Είναι ένα τέλειο σνακ για όταν χρειάζεσαι κάτι αλμυρό και χορταστικό.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι επίσης χαμηλό σε υδατάνθρακες και υψηλό σε πρωτεΐνη, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή σνακ για όποιον θέλει να χτίσει μυς ή να χάσει βάρος. Είναι επιπλέον μια εξαιρετική πηγή προβιοτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλά νόστιμα και χορταστικά σνακ που δεν έχουν καθόλου υδατάνθρακες, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να βελτιώσει την υγεία και τη φυσική του κατάσταση. Είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος, είτε να χτίσεις μυς ή απλώς να ζήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αυτά τα σνακ χωρίς υδατάνθρακες μπορούν να σε βοηθήσουν να σε κρατήσουν χορτάτη όλη την ημέρα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστείς ένα σνακ, δοκίμασε μία από αυτές τις επιλογές και απόλαυσε!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i