7 δημοφιλή πρωινά γεύματα που προκαλούν άγχος

Αυτά τα πρωινά γεύματα της λίστας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις προτιμήσεις μας.

πρωινο_γευμα Istock

Το πρωινό είναι, αδιαμφισβήτητα, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Είναι η πρώτη τροφή που βάζουμε στον οργανισμό μας μετά τον fasting του ύπνου και τα πρώτα θρεπτικά συστατικά που δίνουμε στο σώμα μας για να ξεκινήσει την ημέρα του. Το να "γεμίζεις" το σώμα και το μυαλό σου με όλα τα απαραίτητα συστατικά μέσω του πρωινού σου γεύματος είναι το κλειδί για συγκέντρωση, διαύγεια και ενέργεια.

Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές προτάσεις για πρωινά με σούπερ θρεπτικούς συνδυασμούς, αλλά υπάρχουν και μερικές όχι τόσο καλές που μπορεί προκαλέσουν στρες στον οργανισμό σου. Θα εκπλαγείς μάλιστα όταν δεις πως μερικά από αυτά τα -not so good- πρωινά γεύματα της λίστας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις προτιμήσεις μας.

7 δημοφιλή πρωινά γεύματα που προκαλούν άγχος 

Διάβασε επίσης:  Βρήκαμε τις 5 τροφές που θα "ξυπνήσουν" τον μεταβολισμό σου

πρωινο_γευμα
Istock

Φρουτώδη smoothies

Ενώ τα φρουτώδη smoothies έχουν παρουσιαστεί ως μία εύκολη και θρεπτική πρόταση για πρωινό, αφού είναι γεμάτα με πρωτεΐνη και plant based σύσταση, υπάρχουν μερικά που είναι υπερβολικά γλυκά. Ένα ρόφημα από μπανάνα, μάνγκο και γιαούρτι είναι πλούσιο σε σάκχαρα, γεγονός που προκαλεί απότομη άνοδο της ενέργειας με μια απότομη πτώση λίγες ώρες αργότερα. Αυτό φέρνει αίσθημα κόπωσης, άγχους και ευερεθιστικότητας.

Μπολ πρωινού με φρούτα

Φυσικά, τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και κατάλληλα για ένα μέρος του πρωινού, αλλά τα μπολ πρωινού που προσφέρονται στα καταστήματα με βάση τα φρούτα είναι αρκετά μεγάλες μερίδες ικανές για να θρέψουν μια οικογένεια. Και, με προσθήκες όπως granola, γλυκές νιφάδες καρύδας και μέλι, αποτελούν συχνά μία "βόμβα" ζάχαρης.

Καφές latte

Αν είσαι coffee addicted όπως είμαι εγώ, τότε μην απογοητεύεσαι ακόμη! Ο καφές δεν σημαίνει για όλους ένα διπλό εσπρέσο σκέτο, αλλά αντιθέτως πολλοί καταναλώνουν καφέ με τεχνητές γεύσεις, σάκχαρα και γαλακτοκομικά που ως γνωστόν αυξάνουν τη φλεγμονή στο σώμα και τον εγκέφαλο. Η φλεγμονή συνδέεται με αυξημένα συμπτώματα ψυχιατρικής νόσου και με μειωμένη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου. Ξέχνα, λοιπόν, τον latte με γάλα αμυγδάλου για το πρωινό σου.

Δημητριακά 

Τα περισσότερα δημητριακά της αγοράς έχουν ελάχιστη ποσότητα από τα θρεπτικά συστατικά που θα έπρεπε για να θεωρούνται ένα υγιεινό γεύμα. Εγώ λατρεύω τα δημητριακά ολικής αλέσεως, με ξηρούς καρπούς, υγιή λίπη και τόνους φυτικών ινών για τη θρέψη του εντέρου μου. Διάβασε καλά την ετικέτα των δημητριακών σου για να βεβαιωθείς ότι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Μπουρίτο

Το πρωινό σου μπουρίτο μπορεί να παρασκευαστεί με υγιεινά συστατικά, ωστόσο το ίδιο το περιτύλιγμα εισάγει περιττούς απλούς υδατάνθρακες και εκλεπτυσμένα άμυλα. Για να κάνεις το μπουρίτο σου πιο υγιεινό για τον εγκέφαλο, παράλειψε την πίτα και φάε τα αυγά σου ομελέτα με φρέσκα λαχανικά, μαύρα φασόλια και μια κουταλιά γλυκιά σάλτσα.

Γιαούρτια με γεύση φρούτων

Όσο "υγιεινό" και αν σου φαίνεται ένα γιαουρτάκι με γεύση φρούτων είναι καλύτερα να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα σκέτο γιαούρτι, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σου, λίγη κανέλα και μέλι.

Ντόνατ με καφέ

Το πρωινό γεύμα όλων των αστυνομικών στην Αμερική. Τι όχι; Τα ντόνατς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και συχνά τηγανίζονται σε φλεγμονώδη έλαια, κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει θολή σκέψη και κακή μνήμη. Ρίξε και μια δόση, ή αρκετές, καφεΐνης και ξεκινάς τη μέρα σου με ένα σοβαρά λανθασμένο πρωινό meal.

Διάβασε επίσης: Γλυκά με γιαούρτι: 5 συνταγές για σνακ ή γλυκό πρωινό χωρίς ζάχαρη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i