Τα 4 καλύτερα πρωινά superfoods για να κάψεις το σωματικό λίπος

Το πρωινό σου μπορεί να "κάψει" το ανεπιθύμητο λίπος.

superfoods iStock

Ένα θρεπτικό πρωινό μπορεί να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και να σε κρατήσει μακριά από ανθυγιεινές επιλογές κατά την διάρκεια της ημέρας. Το να ξεκινήσεις, μάλιστα, με superfoods που θα συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο του ενοχλητικού λίπους, τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Ένα πλήρες θρεπτικό πρωινό με ένα ή δύο από τα παρακάτω superfoods είναι η λύση για να πετύχεις μία ισορροπημένη  διατροφή και να βγεις στην παραλία, χωρίς φούσκωμα ή extra λίπος. "Υπερτροφές" είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται συχνά για συστατικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Εκτός από την προαγωγή της συνολικής υγείας, πολλές υπερτροφές ( superfoods) περιέχουν συγκεκριμένες ενώσεις, αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που μπορεί να ενισχύσουν την απώλεια βάρους.

Θα γνωρίζεις ήδη ότι η διατροφή είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση και ορισμένες τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν στην σωστή διατήρηση του βάρους και το κάψιμο του λίπους. Αυτές οι 4 υπερτροφές για απώλεια βάρους μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να επιτύχεις τους στόχους σου το καλοκαίρι.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες τροφές που σου δίνουν ενέργεια το πρωί

Τα 4 καλύτερα πρωινά superfoods για να κάψεις το σωματικό λίπος

πρωινο_γευμα
Istock

Cranberries

Τα cranberries ονομάζονται "υπερτροφή" επειδή περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά μαζί με ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η προσθήκη φρέσκων μούρων στο smoothie ή το πλιγούρι βρώμης σας είναι μια έξυπνη επιλογή εάν θέλετε να χάσετε βάρος, δεδομένου ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Μόνο ένα φλιτζάνι βατόμουρα θα σας δώσει τέσσερα γραμμάρια διαιτητικών ινών και το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας για βιταμίνη C.

Σπόροι chia

Οι σπόροι Chia είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Έρευνες έχουν δηλώσει ότι η ενσωμάτωση διαλυτών ινών στη διατροφή σας έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους. Επιπλέον, οι σπόροι chia περιέχουν επίσης υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης που μπορεί να μειώσει την πείνα.

Aυγά

Τα αυγά μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα να μην τα αρρωστήσει κανείς ποτέ. Επιπλέον, τα αυγά είναι γεμάτα με τόσες πολλές εξαιρετικές βιταμίνες και μέταλλα που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία μας. Τα αυγά περιέχουν επίσης υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης που μπορεί να προάγει τα αισθήματα ικανοποίησης και πληρότητας

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο θεωρούνται τροφή πλούσια σε θερμίδες που είναι πλούσια σε κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες C και K. Τα αβοκάντο είναι φορτωμένα με φυτικές ίνες και ακόρεστα λίπη που είναι υγιεινά για την καρδιά που σας βοηθούν να σας κρατούν χορτάτους μεταξύ των γευμάτων/σνακ.

Διάβασε επίσης: Αβοκάντο με αυγό: Γιατί είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ένα απόλυτα υγιεινό πρωινό;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i