Πώς να χάσεις κιλά το καλοκαίρι με 7 απλά βήματα

Το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σου να χάσεις τα περιττά κιλά και να νιώσεις πιο ανάλαφρη.

καλοκαιρινη_διατροφη Istock

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να χάσεις τα extra κιλά που πήρες τον χειμώνα, αλλά η ζέστη μπορεί να δυσκολέψει την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο. Επίσης, τα παγωτά και τα παγωμένα γιαούρτια είναι ένα "γλυκό" τροχοπέδη στην προσπάθεια σου για απώλεια βάρους κατά την καλοκαιρινή σεζόν, αλλά δεν πρέπει να απογοητευτείς.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να κάνεις μερικές έξυπνες υγιεινές επιλογές στον τρόπο άσκησης και διατροφής σου. Το γυμναστήριο δεν είναι το ιδανικό μέρος για άσκηση, ενώ η θερμοκρασία έχει φτάσεις στους 38 βαθμούς, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές που θα σου προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι κάθε φορά που συναντάς ζαχαροπλαστείο με παγωτό, αφού αν ακολουθήσεις μία υγιεινή summer διατροφή θα είναι μικρότερη η ανάγκη σου για ατασθαλίες.

Διάβασε επίσης: Πέντε διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε το καλοκαίρι

Βάρος: Πώς να χάσεις κιλά το καλοκαίρι με 7 απλά βήματα

καλοκαιρινη_διατροφη
Istock

Πήγαινε για κολύμπι

Το κολύμπι είναι μία εξαιρετική αερόβια άσκηση που συμβάλλει στη σημαντική απώλεια βάρους, αφού αυξάνει τον καρδιακό παλμό. Mε το κολύμπι δροσίζεσαι, διασκεδάζεις και χάνεις κιλά - και πόντους- χωρίς να το καταλάβεις.

Πες όχι στα γλυκά ροφήματα

Οι περισσότεροι θεωρούν τα παγωμένα τσάι και τις σόδες, ως "αθώα" ροφήματα, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Μερικά από τα πιο δημοφιλή ροφήματα του καλοκαιριού είναι υπεύθυνα για τις θερμίδες που καταναλώνεις εν αγνοία σου. Επιπλέον, τα αναψυκτικά, οι χυμοί φρούτων και το ice tea ροδάκινο που πίνεις σε κάθε σου βόλτα στη πόλη έχουν κρυμμένα ποσότητες ζάχαρης που ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα.

Μη ξεχνάς το νερό σου

Ο ιδρώτας που προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού οδηγεί σε αφυδάτωση του οργανισμού και ξηρότητα της επιδερμίδας σου. Το νερό, λοιπόν, είναι απαραίτητο βήμα για ταξίδι της καλοκαιρινής διατροφής σου, τόσο για λόγους απώλειας κιλών όσο και σωστής λειτουργίας του οργανισμού σου.

Όσο περπατάς, καις θερμίδες

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στο σώμα σου. Μία μικρή βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς και ένα ταχύτερο βήμα από το συνηθισμένο είναι steps που οδηγούν σε πιο γρήγορη καύση των θερμίδων.

Πρόσθεσε ένα bowl με προβιοτικά στη διατροφή σου

Το καλοκαίρι πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. Πρόσθεσε, λοιπόν, ένα γιαούρτι στην καλοκαιρινή σου διατροφή και βοήθησε το έντερό σου να λειτουργήσει σωστά.

Ναι, στο πεπόνι

Η καλοκαιρινή σεζόν είναι γεμάτη από καρπούζια και πεπόνια. Αυτά τα εποχιακά φρούτα είναι δροσιστικά και γευστικά, ενώ η σύστασή τους αποτελείται κυρίως από νερό. Έτσι, λοιπόν, κερδίζεις τη μάχη με τη ζέστη και την απώλεια κιλών τρώγοντας καθημερινά μερικά κομμάτια από τα πιο γευστικά φρούτα του καλοκαιριού.

Γέμισε το πιάτο σου με λαχανικά

Οι σαλάτες είναι δροσιστικές, χαμηλές σε θερμίδες και βοηθούν στην ταχύτερη απώλεια των κιλών. Το καλοκαίρι μπορείς να καταναλώνεις όσες σαλάτες επιθυμείς και να προσθέσεις μέσα μερικά από τα αγαπημένα σου συστατικά. Λαχανικά, μανιτάρια, φρούτα και καρυκεύματα μπορούν να γίνουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που όχι μόνο θα σε κάνουν να νιώθεις πιο ανάλαφρη, αλλά και πιο αδύνατη.

Διάβασε επίσης: Smoothie με παπάγια που καταπολεμά το φούσκωμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i