Το σούπερ smoothie για απώλεια βάρους με συνταγή διαιτολόγου

Αυτό το smoothie μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους σου για απώλεια βάρους και να τροφοδοτήσει το σώμα σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

smoothie istock

Θέλεις να χάσεις μερικά επιπλέον κιλά ενώ εξακολουθείς να απολαμβάνεις νόστιμα και θρεπτικά γεύματα; Μην ψάχνεις! Σου έχουμε την απόλυτη συνταγή smoothie για απώλεια βάρους που προτείνει ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτό το smoothie όχι μόνο θα στηρίξει το ταξίδι σου στην απώλεια βάρους, αλλά θα τροφοδοτήσει το σώμα σου με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Το smoothie που προτείνει για απώλεια βάρους περιλαμβάνει σπανάκι, μούρα, σκόνη πρωτεΐνης και σπόρους, πλούσιους σε φυτικές ίνες. Αυτό το smoothie είναι νόστιμο και απίστευτα θρεπτικό, παρέχοντας μια καλή ισορροπία πρωτεϊνών, υγιών λιπών και φυτικών ινών για να σε κρατήσει χορτάτη και ικανοποιημένη.

Δες και αυτό: Δύο συστατικά που δεν πρέπει να βάζεις στα smoothies

Το smoothie για απώλεια βάρους

Θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης
  • ½ φλιτζάνι σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μούρα ή φράουλες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γεύμα λιναρόσπορου
  • 1 μπανάνα

Οδηγίες

  • Πρόσθεσε τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  • Ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Εάν θέλεις να είναι παχύρρευστο ή πιο λεπτό σε υφή πρόσθεσε περισσότερο ή λιγότερο γάλα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
  • Αν σου αρέσει το smoothie να είναι πιο γλυκό, πρόσθεσε λίγο μέλι.
  • Ρίξε το smoothie σε ένα ποτήρι και απόλαυσε αυτό το νόστιμο και θρεπτικό ρόφημα το πρωί.

Γιατί αυτή η συνταγή είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους;

Αυτό το smoothie είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, χάρη σε συστατικά όπως σπανάκι, μούρα, λιναρόσπορο και σπόρους chia. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την υγεία και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.

 

Εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, ο διαιτολόγος συνιστά να αναζητάς δύο συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά: τις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη. Και τα δύο αυξάνουν τον κορεσμό, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή πρόσθετων σνακ.

Αυτό το smoothie είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την πέψη και σε βοηθούν να χορτάσεις, βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη σε σκόνη και το γάλα σόγιας συμβάλλουν στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του smoothie. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την ανάπτυξη των μυών και σε κρατάει χορτάτη. Φρόντισε να επιλέγεις άγλυκες ποικιλίες και των δύο για να αποφύγεις τις υπερβολικές θερμίδες.

Επιπλέον, ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia είναι πλούσιες πηγές άλφα-λινολενικού οξέος, ενός τύπου ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα ωμέγα-3 είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους και είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ο συνδυασμός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και καλών λιπαρών σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι ευεργετικό για τη γενική υγεία και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη. Συνολικά, αυτό το smoothie παρέχει ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία και την ευεξία σου. Επιπλέον, είναι νόστιμο!

Πώς να φτιάξω σωστά ένα υγιεινό σμούθι; Όλα τα βήματα και μερικές εύκολες συνταγές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i