Τα 4 super σνακ με φυτικές ίνες για άμεση απώλεια βάρους

Χάσε κιλά τρώγοντας υγιεινά και " έξυπνα".

Σταφύλια και τυρί iStock

Όταν θέλεις να χάσεις κιλά, οι δύο πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι η άσκηση και η διατροφή. Ωστόσο, όταν μιλάμε για διατροφή δεν εννοούμαι μόνο τον στόχο να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες καις, αλλά να επιλέγεις τροφές με θρεπτική αξία.

Οι φυτικές ίνες αποτελούν απαραίτητο συστατικό στο πλαίσιο μιας υγιής και ισορροπημένης διατροφής, ενώ είναι " κλειδί" στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Βρίσκονται κυρίως στα φρούτα, τα λαχανικά, τα ολικής άλεσης τρόφιμα και στα όσπρια.

Τα τρόφιμα που είναι μία πλούσια πηγή φυτικών ινών είναι περιζήτητα στις διατροφές που έχουν στόχο την μείωση βάρους. Αυτό προκύπτει λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες και δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού σε σχετικά μικρότερες θερμίδες.

Διάβασε επίσης: Βρήκαμε τα πιο γευστικά snacks με ελάχιστες θερμίδες για το καλοκαίρι

Τα 4 super snacks με φυτικές ίνες για άμεση απώλεια βάρους

σνακ_με_φυτικες_ινες
Istock

Σμέουρα καλυμμένα με μαύρη σοκολάτα

Αυτές οι μικρές και γευστικές μπουκίτσες από σμέουρα μπορεί να γίνει το νέο αγαπημένο σου σνακ. Τα σμέουρα είναι μία πηγή πλούσια σε μακροθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, ενώ παράλληλα είναι μία "έκρηξη" φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού, και είναι σύμμαχος στην προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Πρόσθεσε, και μία μικρή στρώση μαύρης σοκολάτας στα σμέουρα και απογείωσε το γευστικό τους επίπεδο.

Κράκερς με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με χαμηλούς υδατάνθρακες που περιέχει φυτικές ίνες και μια σειρά βασικών μικροθρεπτικών συστατικών. Τα αβοκάντο, είναι, επίσης πηγή υγιεινών λιπών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ικανοποιημένοι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι φανατικοί του healthy diet κινήματος ορκίζονται στη θρεπτική αξία αυτού του πράσινου φρούτου.

Σταφύλια και τυρί

Κάτι που, ίσως, δεν γνώριζες για τα σταφύλια είναι ότι αποτελούν μία πλούσια πηγή φυτικών ινών. Επιπλέον, τα σταφύλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ελάχιστες θερμίδες, συνδυασμός που τα ορίζει ως μία τέλεια τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά. To τυρί δεν φημίζεται ως "διαιτητικό" τρόφιμο, ωστόσο μία μικρή ποσότητα με το φρούτο σου προσθέτει γεύση και extra πρωτεΐνη.

Μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας

Πρόσθεσε μερικές αγκινάρες στη σαλάτα, τα λαδερά φαγητά ή απόλαυσε τις σαν ένα μικρό σνακ κατά την διάρκεια της διατροφής σου. Είναι γευστικές και με χαμηλές θερμίδες, οπότε αξίζουν μία θέση στο μενού. Επιπλέον, μία αγκινάρα έχει 6.5 γραμμάρια φυτικών ινών και η συνιστώμενη ημερήσια δόση για έναν ενήλικα είναι 25 γραμμάρια.

Διάβασε επίσης: Τα 4 καλύτερα πρωινά superfoods για να κάψεις το σωματικό λίπος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i