7 υγιεινά σνακ που θα σε βοηθήσουν να πάρεις κιλά

Αφού μάθεις πόσες θερμίδες καίει ο οργανισμός σου καθημερινά, πρόσθεσε μερικά extra σνακ και δες την ζυγαριά σου να ανεβαίνει προς τα πάνω.

υγεινα_σνακ Istock

Τα σνακ είναι ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος για έλεγχο του βάρους, απώλεια και αύξηση κιλών. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την λέξη σνακ στο μυαλό τους ως κάτι αρνητικό, αφού το είχαμε συνδυάσει με επεξεργασμένες τροφές όπως πατατάκια, σοκολάτες και γλυκά.

Κάποτε, η στιγμή που επιστρέφαμε στο σπίτι και καθόμασταν να δούμε τηλεόραση, ήταν η ιδανική για καταναλώσουμε ένα γρήγορο σνακ. Και αυτό δεν ήταν συνήθως υγιεινό, σωστά; Πλέον, όμως, τα σνακ έχουν μετατραπεί σε θεμέλιο λίθο μιας υγιεινής διατροφής. Αναγνωρίστηκε επιτέλους η διατροφική αξία αυτών των μικρογευμάτων και έχουν χαρακτηριστεί ως το γρήγορο " κλειδί" για την αύξηση ή/και την μείωση του βάρους μας.

Σε μία διατροφή που έχει στόχο την αύξηση του βάρους, τα υγιεινά σνακ μπορούν να γίνουν ο απόλυτος σύμμαχός σου. Θα πρέπει, λοιπόν, να ενημερωθείς για τις καύσεις που κάνει ο οργανισμός σου καθημερινά, και να προσθέσεις extra θερμίδες με μερικά από τα παρακάτω σνακ. Είναι σημαντικό η αύξηση του βάρους να γίνει με υγιεινές τροφές, καθώς με αυτό τον τρόπο θα πάρεις " καλό" λίπος. Οι επεξεργασμένες τροφές, η extra προσθήκη ζάχαρης ή τα fast food μπορεί να ανεβάσουν το νούμερο της ζυγαριάς, αλλά θα φέρουν μαζί αρνητικές επιπτώσεις στην γενική υγεία του οργανισμού σου, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, εμφάνιση κυτταρίτιδας και πολλά ακόμη. Παρακάτω, θα βρεις 7 εύκολα και γευστικά σνακ που θα σε βοηθήσουν να βάλεις βάρος με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Διάβασε επίσης: Δέκα ενυδατικά σνακ για να νικήσεις τη ζέστη

Τα 7 υγιεινά σνακ που θα σε βοηθήσουν να πάρεις κιλά

σνακ_διατροφη
Istock

Τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Άπλωσε το γευστικό φυστικοβούτυρο στο τοστ ολικής αλέσεως και πρόσθεσε κομμάτια μπανάνας. Ένα από τα πιο λαχταριστά υγιεινά σνακ που μπορείς να προσθέσεις στο καθημερινό σου μενού για ενέργεια και θερμίδες. Ένα τοστ με μπανάνα και extra φυστικοβούτυρο περιέχει περίπου 200 θερμίδες.

Γιαούρτι με ανάμεικτα φρούτα και granola

Πάρε το αγαπημένο σου γιαούρτι, πρόσθεσε διαφορετικά μούρα και ολοκλήρωσε με μία γεναιώδωρη κουταλιά granola. Αυτό το υγιεινό και θρεπτικό σνακ θα σε κρατήσει χορτάτη, ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσει περίπου 350 θερμίδες στην ημερήσια κατανάλωσή σου.

Ρολά από αβοκάντο και καπνιστό σολομό

Πρώτα, πάρε μια φέτα καπνιστό σολομό και άπλωσε πάνω της μια στρώση πολτοποιημένο αβοκάντο. Τύλιξε τον σολομό σφιχτά, κόψε τον σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και στερέωσέ τον με οδοντογλυφίδες για ένα νόστιμο και κομψό σνακ. Στα 85 γρ. καπνιστού σολομού με αβοκάντο θα έχεις πρόσληψη 370 θερμίδων.

Mix από ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα

Συνδύασε μια ποικιλία ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, κάσιους και καρύδια, με σπόρους όπως οι ηλιόσποροι, μαζί με μια επιλογή σου από αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι και βερίκοκα. Ανακάτεψε τα πάντα σε ένα μπολ και μοίρασέ τα σε ατομικές σακούλες για ένα απολαυστικό σνακ που περιέχει 300 με 500 θερμίδες ( ανάλογα με τις επιλογές σου).

Χούμους και λαχανικά

Πλένεις και κόβεις τα λαχανικά σε μπαστουνάκια, όπως μερικά καρότα, σέλινο και πιπεριές. Τα σερβίρεις με χούμους και απολαμβάνεις τα θρεπτικά λαχανικά σου επικαλυμμένα με κρεμώδες χούμους. Ένα τέτοιο σνακ περιέχει περίπου 240 θερμίδες.

Σαλάτα κινόα και ψημένα λαχανικά

Ξεκίνησε μαγειρεύοντας 1 φλιτζάνι κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, καβούρδισε διάφορα λαχανικά στο φούρνο και μετά συνδύασέ τα με την μαγειρεμένη κινόα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι για μια χορταστική και θρεπτική σαλάτα. Μία τέτοια σαλάτα περιέχει σχεδόν 350 θερμίδες.

Φυστικοβούτυρο με πληγούρι βρώμης ( ενεργειακές μπάλες)

Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι βρώμη, 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο και 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ. Πλάσε τις ενεργειακές μπάλες και βάλε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για ένα νόστιμο και δυναμωτικό σνακ. Είναι εξαιρετικά βολικές για να τις καταναλώνεις μετά τις προπονήσεις σου, ενώ κάθε ενεργειακή μπουκιά προσφέρει περίπου 75 θερμίδες.

Διάβασε επίσης: Πέντε δροσιστικά σνακ που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i