Πέντε πρωινές συνήθειες που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Βελτίωσε την πρωινή σου ρουτίνα και δες το σώμα σου να αλλάζει μια για πάντα.

απωλεια_βαρους Istock

Για να καταφέρεις την επιθυμητή απώλεια βάρους, πρέπει να έχεις κάποιες σταθερές συνήθειες στη καθημερινότητα σου. Το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές, αλλά η σωστή κατεύθυνση και η συνέπεια μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Αν θέλεις να επιταχύνεις την πρόοδό σου,, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε ακριβώς σε αυτό.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωινή ρουτίνα για την απώλεια βάρους; Λοιπόν, γιατί το πρωί είναι η πιο κρίσιμη ώρα σε σύγκριση με την υπόλοιπη μέρα σου. Για κάποιους, το πρωινό τους ξεκινά με ένα φλιτζάνι τσάι και για κάποιους ξεκινά με μια ρουτίνα προπόνησης. Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σου, μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά το ταξίδι σου για απώλεια βάρους! Ας συζητήσουμε, λοιπόν, μερικές υγιεινές πρωινές συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη απώλεια βάρους.

Διάβασε επίσης: Η γλυκιά λύση: Τα φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου

Κάνε αυτά τα 5 πράγματα κάθε πρωί για να χάσεις βάρος γρήγορα

διατροφη_κιλα
Istock

Ξεκίνα το πρωινό σου με νερό 

Η αύξηση της ποσότητας νερού που πίνεις κάθε μέρα μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους. Σμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical and Diagnostic Research, οι συμμετέχοντες που ήπιαν περίπου δύο φλιτζάνια νερό 30 λεπτά πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο έχασαν βάρος και παρουσίασαν μείωση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). 

Πρόσθεσε πρωτεΐνη στο γεύμα σου 

Ξεκινώντας το πρωινό σου με μια τροφή με πρωτεΐνη, όπως αυγά, γιαούρτι ή βούτυρο ξηρών καρπών, θα σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για απώλεια βάρους!

Φρούτα, φρούτα, φρούτα 

Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική τροφή που πρέπει να προσθέσεις στην πρωινή σου ρουτίνα, δεδομένου ότι είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Θα προσθέσεις θρεπτικά και χορταστικά τρόφιμα στο γεύμα σου χωρίς περιττές θερμίδες.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine δείχνει ότι η αύξηση της ποσότητας φυτικών ινών που καταναλώνεις κάθε μέρα έως και 30 γραμμάρια μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σου πίεση και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Οι υδατάνθρακες είναι σύμμαχοι σου

Αν νομίζεις ότι όλοι οι υδατάνθρακες είναι κακοί, ξανασκέψου το. Το τελευταίο κομμάτι της πρωινής έμπνευσης όσον αφορά τη διατροφή σου έχει να κάνει με την προσθήκη δημητριακών ολικής αλέσεως στο πρωινό σου. Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το πλιγούρι ή το ψωμί ολικής αλέσεως περιέχουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και σε βοηθούν να μείνεις ικανοποιημένη από το πρωινό σου Δεν χρειάζεται να φοβάσαι τους υδατάνθρακες.

Καθημερινό περπάτημα 

Η απώλεια βάρους με το περπάτημα είναι ένα εξαιρετικό "συμπλήρωμα" στην κατανάλωση ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής. Το περπάτημα καίει θερμίδες, βοηθά να διατηρούνται γερά τα οστά σου και είναι εξαιρετικό για τη διάθεσή σου. 
 

Διάβασε επίσης: Ροφήματα για άμεση επαναφορά μετά την άσκηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i