#15minutemeals: Το νέο trend του διαδικτύου για γρήγορα και απολαυστικά γεύματα

Ανακάλυψε την συνταγή που ξεχωρίσαμε για ένα γευστικό πιάτο που μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε δεκαπέντε λεπτά.

γρηγορο_γευμα Istock

Το hashtag #15minutemeals ( δεκαπεντάλεπταγεύματα) έχει γίνει trend στην μεγάλη πλατφόρμα του tiktok, και για να είμαστε ειλικρινής δεν μας κάνει εντύπωση. Η σκέψη να δημιουργήσουμε γρήγορα και εύκολα πιάτα είναι η μόνιμη έννοια μέσα σε μία καθημερινότητα που τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς.

Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη να συνδυάσουμε το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας με την διατροφή έχει οδηγήσει στα fast food. Ωστόσο, όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία του σώματός μας.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται η νέα τάση του διαδικτύου #15minutemeals που χρήστες ανά τον κόσμο μοιράζονται συνταγές με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και, φυσικά, ετοιμάζονται μέσα σε δεκαπέντε λεπτά ( εξ ού και το όνομα).

Διάβασε επίσης: Η πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με 4 υλικά

Το νέο trend του διαδικτύου για γρήγορα και απολαυστικά γεύματα

γρηγορο_γευμα
Istock

Τα περισσότερα γεύματα που προτείνονται μέσα από το δημοφιλές hashtag #15minutemeals στο Tiktok περιλαμβάνουν πολύ λίγο μαγείρεμα ξεκινώντας με εύκολα συστατικά όπως οι σαλάτες σε σακούλες, υπολείμματα από άλλα γεύματα και τροφές που δε χρειάζονται πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν. Μερικοί χρησιμοποιούν gadgets που εξοικονομούν χρόνο, όπως είναι τα μπλέντερ ή κουζίνες μικροκυμάτων για ταχύτερα αποτελέσματα.

Και δεδομένου ότι οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί αισθητά, η στροφή προς πιο απλές λίστες συστατικών μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα. Μετά, επίσης, υπάρχει ένα "κρυφό όφελος" όταν τελειώσεις το #15minutemeals γεύμα σου : ελάχιστο μαγείρεμα συνήθως σημαίνει και ελάχιστο καθάρισμα.

Τα θετικά του #15minutemeals 

  • Σύντομος χρόνος προετοιμασίας (15 λεπτά ή λιγότερο)
  • Απαιτείται ελάχιστος καθαρισμός
  • Φιλικά προς τον προϋπολογισμό
  • Χρησιμοποίησε εύκολα συστατικά
  • Χρησιμοποίησε gadget κουζίνας που εξοικονομούν χρόνο

Εάν ψάχνεις για γρήγορα γεύματα που είναι ωστόσο υγιεινά, σπιτικά και γευστικά η νέα τάση του tiktok θα σου λύσει τα χέρια. Τα γεύματα που ετοιμάζονται μέσα σε δεκαπέντε λεπτά ( ίσως και λιγότερο) είναι ένας τρόπος να ακολουθήσεις μία υγιεινή διατροφή χωρίς να πρέπει να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα.

Ακόμη και αν σου αρέσει η μαγειρική, είναι πολύ πιθανόν οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ή οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη να μη σου επιτρέπουν να αφιερώσεις όσο χρόνο θα ήθελες.

Αντί, λοιπόν, να παραγγέλνεις στο γραφείο ή το βράδυ που επιστρέφεις στο σπίτι επεξεργασμένες τροφές που δεν σου προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να συνεχίσει, είναι προτιμότερο να δημιουργείς τα δικά σου σπιτικά " fast foods". 

Μία βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα σου προσφέρει την απαραίτητη έμπνευση για να φτιάξεις τα δικά σου #15minutemeals.

 

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

  • Ψιλοκόψε 1 πιπεριά
  •  1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 μικρά αγγούρια και ½ ντομάτα 
  • Πάρε μία κονσέρβα από ρεβίθια (στραγγισμένα) 
  • 1/3 γ. τυρί φέτα 
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
  • Και για το dressing ανακατεύεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μηλόξυδο, 1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι

Διάβασε επίσης: Το "παγωμένο" hack των 7 δευτερολέπτων που υπόσχεται απώλεια βάρους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i