Το "παγωμένο" hack των 7 δευτερολέπτων που υπόσχεται απώλεια βάρους

Η νέα τάση του διαδικτύου απαριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερες από 122 εκατομμύρια προβολές.

"παγωμένο" hack iStock

Η υγιεινή διατροφή και τα hacks που υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα θέματα που αναζητούν οι χρήστες του διαδικτύου. Ακόμη και στην εφαρμογή του TikTok, τα θέματα διατροφής αποτελούν πόλο έλξης, καθώς πολλοί επιθυμούν να βρουν τον τρόπο να αποκτήσουν τις ιδανικές αναλογίες.

Στα πιο πρόσφατα trends είναι η "παγωμένη δίαιτα", η οποία απαριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερες από 122 εκατομμύρια προβολές. Το νέο trend που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του διαδικτυακού κοινού υποστηρίζει ότι η κατανάλωση παγωμένου νερού (με παγάκια) πριν από ένα γεύμα ενισχύει την άμεση απώλεια κιλών.

Τα περισσότερα βίντεο για την "παγωμένη δίαιτα" ξεκινούν με κοντινό πλάνο ενός ποτηριού γεμάτο με παγάκια και τον αφηγητή να υποστηρίζει ότι αυτό το hack των 7 δευτερολέπτων οδηγεί σε μείωση βάρους. Φυσικά, το TikTok δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης - όταν αυτή δεν προέρχεται από ειδικούς-, επομένως πάμε να δούμε που βασίζεται η επιτυχία της παραπάνω τάσης.

Διάβασε επίσης: Η #1 καλύτερη τροφή για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά

Το "παγωμένο" hack των 7 δευτερολέπτων που υπόσχεται απώλεια βάρους

διατροφη_συμβουλη
Istock

Η κατανάλωση ενός παγωμένου νερού ή η κατανάλωση νερού με παγάκια πριν από κάθε γεύμα, βασίζεται στον μηχανισμό του σώματος να επαναφέρει τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικούς βαθμούς. Καταναλώνοντας, λοιπόν, ένα παγωμένο ποτήρι νερό το σώμα ξεκινάει άμεσα τη διαδικασία της καύσης θερμίδων.

Φυσικά, όμως, το παραπάνω "παγωμένο" hack υπόσχεται αποτελέσματα με την προϋπόθεση ότι υπάρχει συνέπεια, ένα υγιεινό πλάνο διατροφής και σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του συμπληρώματος Alpilean, "Το Ice Hack λειτουργεί αναζωογονώντας τον ρυθμό του μεταβολισμού αυξάνοντας την εσωτερική θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος, η οποία βοηθά στη σωστή διάσπαση του λίπους και άλλων θρεπτικών συστατικών από το σώμα. Η θερμοκρασία που απαιτείται από το σώμα για να σπάσει κάτω από αυτά τα προϊόντα είναι 37 βαθμοί Κελσίου και το Ice Hack βοηθά στη διατήρηση αυτής της θερμοκρασίας".

Επιπλέον, σύμφωνα με το Infomednews, το επίμονο λίπος στην κοιλιά είναι αποτέλεσμα της μειωμένης θερμοκρασίας του σώματος που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. 

Μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity υποστηρίζει τα παραπάνω ευρήματα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μειωμένη εσωτερική θερμοκρασία του σώματος είναι ένας κοινός παράγοντας μεταξύ των υπέρβαρων ατόμων. Όταν η θερμοκρασία του σώματος πέφτει, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, με κάθε πτώση ενός βαθμού να αντιστοιχεί σε επιβράδυνση του μεταβολισμού κατά 13%.

Η κατανάλωση ενός παγωμένου νερού πριν από κάθε γεύμα ή συμπληρώματα του εμπορίου που έχουν δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό, υπόσχονται ταχύτερη απώλεια κιλών, ενίσχυση της υγείας της καρδιάς, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερα επίπεδα της χοληστερίνης. 

διατροφη_συμβουλη
Istock

Είναι αλήθεια ότι η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχει προκύψει από παράγοντες όπως είναι η ανθυγιεινή διατροφή και η μειωμένη σωματική άσκηση.

Η κατανάλωση ενός παγωμένου νερού πριν από τα γεύματα, χωρίς την τήρηση ενός ισορροπημένου πλάνου διατροφής και σωματικής άσκησης, δεν εγγυάται την επιθυμητή απώλεια βάρους.

Διάβασε επίσης: 4 αποτελεσματικές διατροφικές συνήθειες για να χάσεις κιλά σε έναν μήνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i