Η #1 καλύτερη τροφή για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά

Το δημοφιλές φαγητό είναι άμεσα διαθέσιμο σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ και βοηθάει στην καταπολέμηση του λίπους.

διατροφη_κιλα Istock

Το σωματικό λίπος δεν είναι κακό. Στην πραγματικότητα, το χρειάζεσαι για να επιβιώσεις. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, το σωματικό λίπος όχι μόνο βοηθά να διατηρείται το σώμα σου ζεστό, αλλά είναι επίσης απαραίτητο για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και την παραγωγή σημαντικών ορμονών.

Ωστόσο, υπάρχει ένα είδος που είναι κακό για την υγεία σου: το σπλαχνικό λίπος. Το σπλαχνικό λίπος είναι ένας τύπος σωματικού λίπους που αποθηκεύεται στην κοιλιακή σου κοιλότητα που τυλίγεται γύρω από τα εσωτερικά σου όργανα, το συκώτι, το στομάχι και το έντερό σου.

Αν και το σπλαχνικό λίπος δεν είναι ορατό εξωτερικά, μπορεί να επηρεάσει την υγεία αυξάνοντας την αρτηριακή σου πίεση και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων παθήσεων, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό, διαβήτη, αντίσταση στην ινσουλίνη και ακόμη και ορισμένους καρκίνους. Ένας τρόπος για να μειώσεις το σπλαχνικό λίπος είναι να κάνεις κάποιες διατροφικές προσαρμογές και μπορείς να ξεκινήσεις προσθέτοντας μία από τις καλύτερες τροφές που καταστρέφουν το λίπος στην κοιλιά: το απλό, μη λιπαρό γιαούρτι.

Διάβασε επίσης: 10 τροφές που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

διατροφη_λιπος
Istock

"Η έρευνα έχει δείξει ότι τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη D μπορεί να συνδέονται με λιγότερο σπλαχνικό λίπος", υποστηρίζουν οι επιστήμονες του BMC. "Ως εκ τούτου, το απλό, άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι είναι η νούμερο ένα τροφή που πρέπει να προσθέσουν οι άνθρωποι στη διατροφή τους, αν θέλουν να μειώσουν το σπλαχνικό λίπος".

Το απλό, μη λιπαρό γιαούρτι περιέχει συνήθως 20-23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 1 φλιτζάνι μερίδα. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας, καθώς προάγει το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, όταν έχεις πρωτεΐνη στα γεύματα και τα σνακ σου, είναι λιγότερες οι πιθανότητες για υπερφαγία.

Η πρωτεΐνη χρειάζεται πολύ χρόνο για να αφομοιωθεί και να μεταβολιστεί, επομένως νιώθεις χορτάτη για περισσότερο χρόνο. Η έρευνα διαπιστώνει, επίσης, ότι η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης συνδέεται με χαμηλότερο ΔΜΣ, μικρότερη περίμετρο μέσης και καλύτερα επίπεδα HDL (καλής) χοληστερόλης. Επιπλέον, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου.

"Οι αρωματισμένες ποικιλίες τείνουν να περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, η οποία δεν θα βοηθήσει στη μείωση του σπλαχνικού λίπους", τονίζει η ίδια έρευνα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνει το αντίθετο. Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη τείνουν να έχουν περισσότερο σπλαχνικό λίπος. Επίλεξε, λοιπόν, γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή με χαμηλά λιπαρά, καθώς οι πλήρεις ποικιλίες περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και η υπερκατανάλωση κορεσμένων λιπαρών έχει συνδεθεί με την προώθηση του σπλαχνικού λίπους.

Διάβασε επίσης: Τα 10 καλύτερα yogurt bowls για πρωινό γεύμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i