Δείπνο για κορίτσια: Το διατροφικό trend του TikTok που δεν θέλει μαγείρεμα

Οι χρήστες του TikTok ανακάλυψαν έναν ακόμη λόγο για να μη μαγειρεύεις καθημερινά και να χάνεις κιλά: το δείπνο για κορίτσια.

tiktok istock

Κάποιοι το περιγράφουν σαν να τρως πολλά διατροφικά πρόχειρα σνακ αντί για ένα πραγματικό γεύμα. Το trend "δείπνο για κορίτσια" είναι η πιο πρόσφατη τάση που έχει κατακτήσει το TikTok.

Διάβασε: Το νέο trend αλλάζει την ώρα που παίρνεις το δείπνο σου

Η φράση "δείπνο για κορίτσια" (girl dinner) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να περιγράψει τις τροφές εκείνες που δεν χρειάζονται να μαγειρευτούν, όπως το ψωμί, το τυρί, τα φρούτα και άλλες τροφές για γεύμα.

Με περισσότερες από 392 εκατομμύρια προβολές για το hashtag #girldinner στην εφαρμογή, η τάση έχει πυροδοτήσει περισσότερες και μερικές κωμικές απόψεις -ή ανησυχητικές, ανάλογα με το πόσο σοβαρά τις παίρνεις- με ορισμένους χρήστες να δημοσιεύουν βίντεο με ταμπέλες από ρούχα ή ακόμα και τίποτα ως το "δείπνο για κορίτσια".

 

Ωστόσο, η τάση, όπως και κάθε τάση στις μέρες μας, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ξεφύγει από το πλαίσιο, καθώς υπάρχουν κορίτσια που τρώνε μόνο ποπ κορν ή απλώς πίνουν αναψυκτικά χωρίς θερμίδες και το αποκαλούν "δείπνο για κορίτσια".

Η παρασκευή ενός απλού δείπνου που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, χρώμα και αρκετές θερμίδες δεν είναι αρνητική. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ενθαρρύνεται η νοοτροπία του υποσιτισμού. Επομένως, το μόνο που χρειάζεται για να ακολουθήσει κανείς το νέο trend του TikTok είναι να φροντίσεις να βάλεις αρκετό φαγητό στο πιάτο για ένα ικανοποιητικό "δείπνο για κορίτσια".

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το "δείπνο για κορίτσια"

  • Τουλάχιστον μία πρωτεΐνη: Βραστά αυγά, τυρί, κοτόπουλο ή καπνιστό σολομό.
  • Κάτι πολύχρωμο: Τα φρούτα ή τα λαχανικά είναι μια καλή επιλογή φυτικών ινών,
  • Κάτι νόστιμο: Επιλογές όπως κράκερ, ελιές ή τουρσιά για επιπλέον γεύση.
  • Μια καλή ποσότητα: Βεβαιώσου ότι είναι αρκετά μεγάλο το δείπνο για να σε κρατήσει χορτάτη - μια φέτα κρέας και μια χούφτα σταφύλια δεν θα το καταφέρουν αυτό.
  • Τουλάχιστον το μισό από αυτό το πιάτο θα πρέπει να είναι λαχανικά, το 25% θα πρέπει να είναι πρωτεΐνες χωρίς λιπαρά και το άλλο 25% είναι καλοί υδατάνθρακες - όχι επεξεργασμένα σάκχαρα.
https://www.tiktok.com/@crumbleberrybakes/photo/7249469536074812678?is_from_webapp=1&sender_device=pc

 

Μπορείς να επιλέξεις ένα ωραίο τυρί, κάτι ευχάριστα τραγανό, ένα γευστικό ντιπ και μια όμορφη γαρνιτούρα για να ολοκληρώσεις το πιάτο. Σίγουρα μπορείς να βρεις στο ντελικατέσεν διάφορα και να ξοδέψεις πολλά χρήματα για γκουρμέ καλούδια, αλλά το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες, ένα μήλο και πολύχρωμα λαχανικά κάνουν. Αν και εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να επιλέγεις προϊόντα με λιγότερο αλάτι και λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Το νέο trend του TikTok δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά ή στοχεύουν στην απώλεια βάρους. Οι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής ευνοεί την νοοτροπία του σνακ - καθώς, δεν χρειάζεσαι χρόνο μαγειρέματος-, αλλά δεν είναι καλό για την συνολική υγεία του οργανισμού σου.

Οι τροφές είναι για το σώμα είναι ότι η βενζίνη για το αυτοκίνητο, όσο καλύτερης ποιότητας είναι τόσο σε καλύτερη κατάσταση διατηρείται η μηχανή. Εννοείται, ότι μπορείς να απολαύσεις και εσύ ένα "δείπνο για κορίτσια" που και που, αλλά μην ξεχνάς να δίνεις στο σώμα σου τα απαραίτητα θρεπτικά για την επιβίωσή του.

Διαβάστε επίσης: H viral άσκηση του TikTok για επίπεδη κοιλιά στην εμμηνόπαυση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i