H viral άσκηση του TikTok για επίπεδη κοιλιά στην εμμηνόπαυση

Όλες γνωρίζουμε ότι όταν φτάνουμε στην εμμηνόπαυση το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η κοιλιά!

fit istock

Όλοι οι ενήλικες αρχίζουν να χάνουν μυϊκή μάζα γύρω στην ηλικία των 30 ετών, αλλά οι ορμονικές αλλαγές που προκαλεί η εμμηνόπαυση επιταχύνουν αυτή την απώλεια. Όσο λιγότερους μυς έχεις, τόσο λιγότερες θερμίδες καις, γεγονός που συμβάλλει σε ένα άλλο αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης: την αύξηση του βάρους.

Η προπόνηση στο γυμναστήριο ή στο σπίτι είναι το κλειδί για να διατηρηθείς σε καλή φόρμα, να μη πάρεις κιλά και να μην επιβαρύνεις τα κόκαλά σου κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Η προπόνηση στην εμμηνόπαυση στοχεύει στην ενίσχυση των μυών σου και στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας με ένα μείγμα ασκήσεων cardio και ενδυνάμωσης.

Eίναι επιτακτική ανάγκη να κάνεις κάποιες αλλαγές στον συνολικό τρόπο ζωής σου. Η άσκηση είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής, καθώς τα οφέλη είναι πολλά, με σημαντικότερο τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και κατά συνέπεια της οστικής μάζας και δύναμης.

Διαβάστε επίσης: Κυρτοί ώμοι: Οι καλύτερες ασκήσεις για να διορθώσεις τη λάθος στάση σώματος

Η TikToker που σου δείχνει πώς να γυμναστείς στην εμμηνόπαυση

Μια δημοφιλής TikToker που περνάει από εμμηνόπαυση δημοσιεύει συχνά ασκήσεις και tips διατροφής για γυναίκες άνω των 40 ετών. Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο της είναι η άσκηση των 10 λεπτών για την αφαίρεση λίπους από την περιοχή της κοιλιά.

"Αυτή η προπόνηση για αρχάριους είναι εξαιρετική ακόμα κι αν δεν έχεις ασκηθεί εδώ και χρόνια!". Στο κλιπ διάρκειας 10 δευτερολέπτων, με τίτλο "Maniac", η TikToker στέκεται πάνω σε ένα χαλάκι γιόγκα με τα πόδια ανοιχτά. 

Συνιστά να κάνεις και τις δύο πλευρές για 30 δευτερόλεπτα και να επαναλάβεις τη διαδικασία τρεις φορές.

@menopausewithsiobhan Ladies off a certain age 😍 Flatten that belly with this fast routine you can do at home. All you need is 10 minutes every morning. This beginner workout is great even if you haven’t exercised in years! #weightloss #homeworkout #loseweight #getfit #bodytransformation #fitness #beginnerworkout #over50women #over50andfabulous ♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) - Michael Sembello

 

Η εμμηνόπαυση είναι το τέλος του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας με τη μέση ηλικία έναρξης περίπου τα 51 έτη. Μία γυναίκα είναι επίσημα στην εμμηνόπαυση όταν η περίοδός χάνεται για έναν ολόκληρο χρόνο. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση συχνά παρουσιάζουν εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, κολπική ξηρότητα, κατάθλιψη, αύξηση βάρους και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Η "κοιλιά της εμμηνόπαυσης", δηλαδή όταν μια γυναίκα παίρνει κιλά γύρω από την κοιλιά της, αντί για τους γοφούς και τους μηρούς της έχει αποδοθεί σε ορμονικές αλλαγές, απώλεια μυϊκής μάζας, επιβράδυνση του μεταβολισμού και γενετική.

Διαβάστε επίσης: 10 ασκήσεις για ολική καύση λίπους σε 15 λεπτά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i