"Internal Shower": Μπορεί το viral ρόφημα του TikTok να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις πραγματικά;

Αξίζει το ρόφημα Internal Shower το hype και είναι πραγματικά αποτελεσματικό στη δυσκοιλιότητα;

internal_shower istock

Καθώς ανεβαίνουν όλο και περισσότερα βίντεο κάθε μέρα, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε αν αυτό το ρόφημα βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους.

Η Dr. Amy Lee, πιστοποιημένη ιατρός στην εσωτερική παθολογία, την κλινική διατροφή και την κλινική παχυσαρκία και συνεργάτης της Nucific εξηγεί.

Σύμφωνα με τη Δρ. Lee, όταν μουλιάσεις τους ξηρούς σπόρους chia, θα απορροφήσουν νερό και θα μεγαλώσουν σε μέγεθος, κάτι που εξηγεί τη μαλακή και κολλώδη υφή του ροφήματος. Το συστατικό αυτό θεωρείται αδιάλυτη φυτική ίνα, επομένως είναι εξαιρετικό για καθημερινή κατανάλωση.

"Ο ρόλος των αδιάλυτων ινών είναι να διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου. Στη σημερινή αμερικανική κουλτούρα, ο κανόνας είναι μια δίαιτα χαμηλή σε φυτικές ίνες και γεμάτη με επεξεργασμένα τρόφιμα, οπότε η πρόσληψη καλών αδιάλυτων και διαλυτών ινών μπορεί να είναι δύσκολη", εξηγεί.

"Βρίσκουμε καλό συνδυασμό φυτικών ινών σε πράγματα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά οι σπόροι chia παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο όταν πρόκειται για φυτικές ίνες, ακόμη και πρωτεΐνες. Ένα κουταλάκι του γλυκού πορεί να έχει έως και 9 γραμμάρια διαιτητικών ινών", συμπληρώνει.

Δες περισσότερα στο Elle.gr 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i