6 τρόποι να μειώσεις το φούσκωμα και να ετοιμαστείς για την Πρωτοχρονιά

Είσαι φουσκωμένη ακόμη από τα Χριστούγεννα; Δες τι να κάνεις.

christmas istsock

Με τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς να είναι προ των πυλών, αναμφίβολα αναζητάς γρήγορους τρόπους για να μειώσεις το φούσκωμα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι,  ώστε να χωρέσεις στα ρούχα της Πρωτοχρονιάς.

Αντί να λιμοκτονείς ή να περάσεις τις επόμενες μέρες κλεισμένη στο γυμναστήριο, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις λίγο καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: 5 Νew Year’s Resolutions για να εμφανίσεις την καλύτερη εκδοχή σου

6 τρόποι για να φύγει το χριστουγεννιάτικο φούσκωμα και να ετοιμαστείς για την Πρωτοχρονιά

φούσκωμα_γιορτες
Istock

1. Φάε καθιστή 

Το να κάθεσαι βοηθάει να χαλαρώσεις και να θυμάσαι τι τρως. Το να κάνεις κάθε μπουκιά να διαρκεί περισσότερο, μασώντας περισσότερο, μπορεί, επίσης, να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο.

Μπορείς να φας έως και 12% λιγότερες θερμίδες μασώντας κάθε μπουκιά 40 φορές και όχι μόνο 15 φορές, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.

Εν τω μεταξύ, το να τρως με το στόμα σου κλειστό και να μην μιλάς ενώ μασάς, είναι ένα εξαιρετικός τρόπος για να καταπιείς λιγότερο αέρα, ο οποίος διαφορετικά μπορεί να παγιδευτεί στο στομάχι σου και να σε κάνει να νιώθεις απίστευτα φουσκωμένη. 

2. Απόφυγε το ανθρακούχο νερό

Μπορεί να πιστεύεις ότι το νερό θα σε βοηθήσει να ενυδατωθείς και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μετά το χριστουγεννιάτικο φούσκωμα, αλλά το ανθρακούχο νερό δεν είναι η λύση.

Απέφυγε τα ανθρακούχα ποτά και το ανθρακούχο νερό γιατί αυτά εισάγουν επιπλέον αέριο στο σύστημά σου, το οποίο μπορεί να συμβάλει σε αυτό το αίσθημα φουσκώματος που θέλεις να αποφύγεις.

Δοκίμασε ένα τσάι από βότανα όπως μέντα ή τζίντζερ, τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ανακούφιση του πρηξίματος.

3. Κόψε το αλάτι

Οι ειδικοί λένε ότι η μείωση του αλατιού σε μόλις 3 γραμμάρια την ημέρα θα βοηθήσει το σώμα σου να απελευθερώσει νερό που χρησιμοποιείται για να αραιώσει τα υψηλότερα επίπεδα αλατιού στο σώμα σου.

Αυτήν τη στιγμή οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε περίπου 8-9 γραμμάρια ο καθένας, επομένως αυτή η μείωση είναι αρκετά σημαντική, και μπορεί να γίνει αποφεύγοντας σχεδόν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

4.  Μείωσε το άγχος

Με τα παιδιά εκτός σχολείου και τις επισκέψεις στο σπίτι από διάφορους συγγενείς, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι αγχωτική κατά καιρούς.

Το πεπτικό σου σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις επιπτώσεις του στρες.
Όταν είσαι αγχωμένη παράγεις λιγότερο οξύ στο στομάχι και πεπτικά ένζυμα με αποτέλεσμα τα βακτήρια του εντέρου σου να επηρεαστούν αρνητικά, αυξάνοντας τον κίνδυνο φουσκώματος.

5. Πρόσθεσε μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά μπορούν να έχουν απίστευτη επίδραση στο σώμα σου. Πολλά δημοφιλή μπαχαρικά έχει βρεθεί ότι έχουν αποδεδειγμένη επίδραση στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο.

6. Πήγαινε μια βόλτα

Μετά τα Χριστούγεννα, μπορεί να είναι δελεαστικό να περάσεις τις επόμενες μέρες στον καναπέ, αλλά αυτό θα επιδεινώσει το χριστουγεννιάτικο φούσκωμά σου. Η ήπια άσκηση έχει βρεθεί ότι μειώνει το φούσκωμα που προκαλούν τα αέρια. 

Διαβάστε επίσης: Περίσσεψε φαγητό από τα Χριστούγεννα; Πόσο καιρό μπορείς να τα κρατήσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i