7 συνταγές με βάση το νερό και το λεμόνι για καλύτερο detox και αδυνάτισμα

Φτιάξε τα δικά σου homemade ροφήματα με βάση το νερό και το λεμόνι για άμεση αποτοξίνωση και απώλεια βάρους.

λεμονι_ροφηματα istock

Το να πίνεις άφθονο νερό και να παραμένεις ενυδατωμένη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου από κάθε άποψη, οπότε δεν είναι τυχαίο που κάθε tip υγείας και ευεξίας ξεκινάει με τη σύσταση "Να πίνεις νερό".

Μάλιστα, χρειάζεσαι αρκετό νερό στο σώμα σου για σωστή πέψη, λειτουργία οργάνων, υγιές έντερο και υγιή οστά και μυς, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Plus, η σωστή ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του βάρους σου.

Διαβάστε επίσης: Ιώσεις | Με αυτό το νόστιμο ρόφημα θα αναρρώσεις πιο γρήγορα

Νερό με λεμόνι: 7 σούπερ γευστικές συνταγές

Εάν ψάχνεις νέες συνταγές για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος και να χάσεις βάρος, δοκίμασε μία από τις παρακάτω ιδέες για το πιο tasty νερό αποτοξίνωσης με βασικό συστατικό το λεμόνι.

λεμονι_ροφηματα
istock

 

1. Λεμόνι, λάιμ και κύμινο

Μπορεί όταν σκέφτεσαι ένα δροσιστικό αρωματικό νερό, το κύμινο ίσως να μην είναι πρώτο στη λίστα σου, αλλά ίσως να το ξανασκεφτείς, ειδικά μετά την έρευνα που έχει δείξει ότι ο συνδυασμός λάιμ και κύμινο μπορεί να έχει μια πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, όσοι έτρωγαν λάιμ και κύμινο (υψηλές δόσεις) μαζί για οκτώ εβδομάδες παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και τη μείωση του ΔΜΣ. Τα ίδια άτομα είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης μετά το πείραμα.

2. Μύρτιλο και λεμόνι

Τα βατόμουρα είναι γεμάτα από ευεργετικές φυτικές ενώσεις, με μία από τις πιο ισχυρές να είναι μια χρωστική ουσία που ονομάζεται ανθοκυανίνη. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Advances in Nutrition, η ανθοκυανίνη συνδέεται όχι μόνο με την καλύτερη διαχείριση του βάρους, αλλά έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση του διαβήτη και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η προσθήκη λεμονιών στο νερό σου και άλλων γευστικών συστατικών μπορεί να σε κάνει να πίνεις περισσότερο νερό, και αυτό με τη σειρά του μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο βάρος. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Obesity διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερο νερό κατάφεραν να χάσουν περισσότερο σωματικό βάρος μέχρι το τέλος του πειράματος.

3. Πορτοκάλι, λεμόνι και μέντα

Όλα τα φρούτα περιέχουν αυτό που είναι γνωστό ως πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ένας τύπος φυσικής φυτικής ένωσης, αλλά οι πολυφαινόλες εσπεριδοειδών έχουν συνδεθεί ειδικά με την απώλεια βάρους και τη διαχείριση του βάρους. Για να επωφεληθείς από αυτό με έναν εύκολο τρόπο, φτιάξε μόνη σου ένα ποτήρι νερό με πορτοκάλι, λεμόνι και μέντα.

Μια έκθεση του 2014 από την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι πολυφαινόλες συσχετίστηκαν με μείωση του κοιλιακού λίπους και του συνολικού σωματικού βάρους και χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε ορισμένους τύπους θεραπειών για την παχυσαρκία.

4. Λεμόνι, σέλινο και αγγούρι

Μπορεί να ακούγεται περίεργος συνδυασμός, αλλά ένα ποτήρι νερό με αγγούρι, σέλινο και λεμόνι σβήνει τη δίψα σου, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματός σου. Το σέλινο μπορεί να μην έχει πολύ ωραία γεύση, αλλά λόγω των υψηλών επιπέδων του σε κάλιο, έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών και στη μείωση του φουσκώματος. Και ενώ χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για την πιθανή σχέση μεταξύ αγγουριού και απώλειας βάρους, μια μελέτη σε ποντίκια διαπίστωσε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

5. Μέντα, δεντρολίβανο, λεμόνι και αγγούρι

Γνωρίζεις ήδη τα πιθανά οφέλη σχετικά με την απώλεια βάρους και της αποτοξίνωσης μέσω του λεμονιού, της μέντας και του αγγουριού, αλλά τι γίνεται με το δεντρολίβανο; Μπορεί να μην είναι τόσο αναζωογονητικό όσο άλλα βότανα όπως η μέντα ή ο βασιλικός, αλλά εξακολουθεί να παρέχει μία ιδιαίτερη γεύση και να συμβάλλει στη προσπάθειά σου για αποτοξίνωση, βοηθώντας τελικά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

6. Κουρκουμάς και λεμόνι

Για ένα ρόφημα που όχι μόνο ενισχύει την απώλεια βάρους, αλλά προσφέρει και αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βάλε σε ένα ποτήρι νερό, λεμόνι και κουρκουμά. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Pharmacology διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη (η οποία είναι η κύρια ένωση που βρίσκεται στον κουρκουμά) συνδέθηκε με μεγαλύτερη μείωση του σωματικού βάρους και του ΔΜΣ σε ασθενείς με υπάρχον μεταβολικό σύνδρομο. Για έναν πιο άνετο τρόπο να απολαύσετε αυτά τα οφέλη, δοκίμασε αυτό το ρόφημα με ζεστό νερό αντί για κρύο.

7. Σπόροι Chia, μηλόξυδο και λεμόνι

Με 10 γραμμάρια φυτικών ινών χάρη στη μία κουταλιά σπόρους chia στο ποτήρι σου, προσφέρεις στον οργανισμό σου απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, και αν θέλεις να αυξήσεις ακόμη περισσότερο τα πιθανά οφέλη για την υγεία, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο.

Σύμφωνα με την Current Development in Nutrition, το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει την όρεξη. Όχι μόνο αυτό, μπορεί επίσης να εξισορροπήσει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Ρίξε μερικές σταγόνες λεμόνι για extra γεύση.

Διαβάστε επίσης: Πώς αποθηκεύεις τα λεμόνια, το ξύσμα και τον χυμό τους, χωρίς να ξινίσουν;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i