Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

taxc

Ξυπνάς νωρίς το πρωί, ετοιμάζεις πρωινά και γεύματα, τρέχεις στη δουλειά προκειμένου να προλάβεις πιεστικά deadlines και να κλείσεις τις εκκρεμότητες της ημέρας, ακολουθεί το γυμναστήριο μέχρι να φτάσεις κατάκοπη το βράδυ σπίτι όπου σε περιμένει σιδέρωμα, διάβασμα των παιδιών και καθαριότητα. Υπερβολές; Καθόλου! Μπορείς να σηκώσεις πολλά περισσότερα βάρη μέσα στην ημέρα γιατί έχεις έναν απολαυστικό σύμμαχο που σε στηρίζει: το Μακεδονικό Ταχίνι

Εκτός από απολαυστικό είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και μια υγιεινή λύση για σένα που γυμνάζεσαι, έχεις απαιτητική καθημερινότητα ή απλά θέλεις κάτι να ενισχύσεις την ενέργειά σου και κάτι να σε κρατήσει. Το Μακεδονικό Ταχίνι θεωρείται υπερτροφή, γιατί είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Με άλλα λόγια είναι το υπέρ στην υπερτροφή σου! Και δεν είναι υπερβολή ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό σου.

Μακεδονικό Ταχίνι: Η υπερτροφή με τα πολλά οφέλη

Το Μακεδονικό Ταχίνι δεν χρειάζεται να το απολαμβάνεις μόνο στο πρωινό σου, αλλά σε κάθε σου γεύμα, γιατί το αναβαθμίζει τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά ενώ παρέχει στον οργανισμό σου πλήθος βιταμινών, μετάλλων, καλών λιπαρών και πρωτεΐνης. Πιο συγκεκριμένα το Μακεδονικό Ταχίνι:

 

1. Δίνει ενέργεια και ελέγχει την όρεξη

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και έτσι, διατηρεί στο ακέραιο όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του πολύτιμου αυτού σπόρου. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για σένα που γυμνάζεσαι, καθώς περιέχει φαινολικές ενώσεις, λινολεϊκό οξύ, ελαϊκό οξύ, γάμμα-τοκοφερόλη και σημαντικά αμινοξέα, όπως λυσίνη, τρυπτοφάνη και μεθειονίνη, που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα και αυξάνουν την αερόβια αντοχή κατά την προπόνηση ενώ μειώνουν τη μυική κόπωση και ενθαρρύνουν τη σύνθεση πρωτεϊνών και την αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Παράλληλα, το σουσάμι έχει το υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης, σε σύγκριση με άλλους σπόρους ή ξηρούς καρπούς.

Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους του σουσαμιού είναι πολυακόρεστο, ενώ μια μικρή ποσότητα είναι μονοακόρεστα και κορεσμένα. Περίπου 50 - 60% του λίπους στο ταχίνι αποτελείται από δύο ωφέλιμες ενώσεις: τη σησαμίνη και τη σησαμολίνη. Τα καλά λιπαρά από το ταχίνι είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της όρεξης και την αίσθηση της ικανοποίησης μεταξύ των γευμάτων.

taxc

2. Αποτελεί καλή πηγή απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων

Το ταχίνι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρεις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη, μαζί με μέταλλα, όπως μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Πρόσθεσέ το στην καθημερινότητά σου, ως άλειμμα στο ψωμί, ως σος στη σαλάτα σου, ως συστατικό στις μπάρες δημητριακών, ακόμη και ως συστατικό για αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες, για να παίρνεις καθημερινά χαλκό, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας των νεύρων και των οστών.

Ο σίδηρος στο ταχίνι βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και μειώνει την κόπωση. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για τις μεταβολικές λειτουργίες, την αντιμετώπιση του στρες και πολλές γνωστικές διεργασίες.

3. Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης

Γιατί το ταχίνι κάνει καλό στην καρδιά; Η σησαμολίνη και η σησαμίνη που επικρατούν στο σουσάμι έχει βρεθεί ότι έχουν αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι το σουσάμι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επιπλέον, οι φυτοστερόλες επηρεάζουν θετικά τα ορμονικά επίπεδα, την αρτηριακή υγεία και τα επίπεδα χοληστερόλης. Το σουσάμι έχει την υψηλότερη κατάταξη σε φυτοστερόλες, μεταξύ 27 διαφορετικών ξηρών καρπών, σπόρων, οσπρίων και δημητριακών που δοκιμάστηκαν (400 γραμμάρια φυτοστερολών ανά 200 γραμμάρια σπόρων). Η έρευνα δείχνει ότι οι φυτοστερόλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης, μιας ασθένειας που χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες.

Παράλληλα, οι φυτοστερόλες συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Αυτό σημαίνει ότι εμποδίζουν την απορρόφησή της στο έντερο, μειώνοντας έτσι την ποσότητα της χοληστερόλης που απορροφάται τελικώς στην κυκλοφορία του αίματος.

taxc

4. Βελτιώνει την υγεία του δέρματός σου

Το σουσάμι είναι καλή πηγή αμινοξέων, βιταμίνης Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχείων και λιπαρών οξέων που αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος και συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Η κατανάλωσή του βελτιώνει την επιδερμίδα λόγω της πρόσληψης λίπους και θρεπτικών συστατικών.

Το ταχίνι παρέχει επίσης μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου ιστού και την παραγωγή κολλαγόνου που δίνει στο δέρμα νεανική όψη, ελαστικότητα και σφριγηλότητα.

5. Ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με μελέτη διαπιστώθηκε ότι το σουσάμι αύξησε σημαντικά τα επίπεδα γάμμα-τοκοφερόλης ορού κατά μέσο όρο 19,1% στους συμμετέχοντες. Το γεγονός ότι το σουσάμι οδηγεί σε αυξημένη γάμμα-τοκοφερόλη του πλάσματος και ενισχυμένη βιοδραστικότητα βιταμίνης Ε σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της φλεγμονής, του οξειδωτικού στρες και συνεπώς της ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών.

taxc

Μακεδονικό ταχίνι: Η ελληνική υπερτροφή, χωρίς υπερβολή, είναι απολαυστική!

Η μοναδική γεύση, το πλούσιο άρωμα και η απαράμιλλη ποιότητα, κάνουν το Μακεδονικό Ταχίνι το καλύτερο ταχίνι στον κόσμο! Κι αν αυτό ακούγεται υπερβολή, ένα είναι σίγουρο: το Μακεδονικό Ταχίνι είναι το απόλυτο superfood, πλούσιο σε πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, με μοναδική γεύση. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή, είναι υπερτροφή!

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι η απόλυτη υπερτροφή και η κατάλληλη επιλογή για γεύματα που σε γεμίζουν ενέργεια όλη τη μέρα, κάθε μέρα! Τι είναι αυτό που το ξεχωρίζει; Είναι 100% αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας, που διαλέγεται αυστηρά και πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό, προτού ψηθεί. Στη συνέχεια, το σουσάμι αλέθεται σε φυσική πέτρα, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, με τον παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια. Γιατί όσο κι αν έχει δοκιμαστεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία, το άλεσμα από τη μυλόπετρα είναι το μόνο που "σέβεται" τον σπόρο του σουσαμιού, δεν τον "τραυματίζει", και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και τα φυσικά, πλούσια αρώματά του. 

Όλα αυτά, κάνουν το Μακεδονικό Ταχίνι να έχει την αξεπέραστη γεύση και ποιότητα που γνωρίζουμε εδώ και 100 χρόνια. Με 12 γεύσεις όπως κλασσικό, ολικής άλεσης, με πρεβιοτικές ίνες, με κακάο, με μέλι, με πορτοκάλι, με λεμόνι, με ρόδι & cranberries, καθώς και άπειρους γευστικούς συνδυασμούς σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, αποτελεί μία συνειδητή επιλογή που πρέπει να κάνεις καθημερινά, γιατί είναι η πιο απολαυστική υγιεινή διατροφική συνήθεια. 

Και μην μπερδευτείς! Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του, θα βρεις το Μακεδονικό Ταχίνι στα ράφια των supermarkets με ανανεωμένη συσκευασία και λογότυπο!

Shape tip: μην περιορίσεις τη φαντασία σου με το Μακεδονικό Ταχίνι, τρώγοντάς το μόνο σε χούμους ή στη νηστεία! Δοκίμασέ το σε σαλάτες, snack, μπάρες, smoothies, energy balls και κυρίως γεύματα. Δώσε σε κάθε πιάτο σου γεύση, καλλιεργώντας ταυτόχρονα μία καλή διατροφική συνήθεια. 

Εάν θέλεις να μάθεις αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την οποία παράγεται το Μακεδονικό Ταχίνι, να γνωρίσεις όλες του τις γεύσεις, αλλά και να εμπνευστείς με γλυκές και αλμυρές συνταγές, επισκέψου το ανανεωμένο site του και κάνε το Μακεδονικό Ταχίνι το υπέρ στην υπερτροφή σου! 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i