Φτιάξε σε 20 λεπτά την πιο γευστική και light μανιταρόσουπα

Και να μη σου αρέσουν τα μανιτάρια, με αυτή τη συνταγή θα τα λατρέψεις!

mushroom soup istock

Η μανιταρόσουπα είναι μια από τις πιο θρεπτικές και απολαυστικές σούπες, ιδανική για αυτήν την εποχή του χρόνου. Τα μανιτάρια, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για όποιον θέλει να απολαύσει ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Είναι επίσης μια τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, καθώς τα μανιτάρια παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συνήθως βρίσκουμε σε τροφές ζωικής προέλευσης.

Πώς να μαγειρέψεις τα μανιτάρια; Οι τρόποι μαγειρέματος και οι ωφέλιμες ιδιότητές τους

Η υφή της μανιταρόσουπας είναι μοναδικά πλούσια, ενώ η ελαφριά, αλλά γεμάτη αρώματα γεύση της, την καθιστά ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Οι σούπες γενικά είναι το απόλυτο comfort food αυτή την εποχή, καθώς προσφέρουν ζεστασιά, θρέψη και γεύση σε κάθε κουταλιά.

Εάν αναζητάς ένα πιάτο που να είναι γρήγορο, υγιεινό και γεμάτο από τις ευεργετικές ιδιότητες των μανιταριών, η μανιταρόσουπα είναι η τέλεια λύση και η digital creator Έμιλυ Βάγια (@emilyvagia), σου έχει την ιδανική συνταγή. Φτιάχνεται εύκολα και σε μόλις 20 λεπτά μπορείς να έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο στο τραπέζι σου, με μόλις 192 θερμίδες.

Μανιτάρια στη νηστεία: Ποια περιέχουν την περισσότερη πρωτεΐνη;

Μανιταρόσουπα

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 650 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας ((προσωπικά προτιμώ τα σιτάκε ή τα πλευρώτους))
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 250 ml κατσικίσιο γάλα light
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1,5% λιπαρά
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Ξεκίνα ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει πρόσθεσε το κρεμμύδι.

2) Μόλις πάρει χρώμα ρίξε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίξε το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά.

3) Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 5 λεπτά.

4) Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα εννιαίο μείγμα.

5) Ρίξε το μείγμα μέσα. Ανακάτεψε και άφησε για 5-10 λεπτά.

6) Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.

7) Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το γιαούρτι με 2-3 κουταλιές από τη σούπα.

8) Πρόσθεσε το μείγμα στη σούπα σου, ανακάτεψε και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης:

Βελουτέ σούπα με καρότο και πιπεριά - φουλ στα αντιοξειδωτικά

Βελουτέ σούπα με μπρόκολο για ένα γερό ανοσοποιητικό

Τραχανάς: Ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας επιστρέφει στα πιάτα μας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i