iStock
Αν είσαι λάτρης του φθινοπώρου και της αισθητικής του και ανυπομονείς να χουχουλιάσεις σε μια κουβέρτα στον καναπέ σου πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα, σου έχω το πιο τέλειο συνοδευτικό γλυκό. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μανία με την αξιοποίηση της κολοκύθας τους φθινοπωρινούς μήνες, κυρίως λόγω του Halloween, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στην αγορά διάφορα τρόφιμα και ροφήματα με κύριο συστατικό το μπαχαρικό της κολοκύθας, γνωστό και ως "pumpkin spice".
Για αυτό, σου βρήκα μια συνταγή για ένα pumpkin spice latte cake, το οποίο θα σε βάλει αμέσως σε αυτό το cozy και spooky mood που ενδεχομένως αναζητάς.
Τα παρακάτω υλικά προτείνονται για 12 μερίδες, ενώ όσον αφορά το ψήσιμο κρίνεται στα 35 λεπτά στους 175°C.
Pumpkin spice latte cake
Υλικά:
- 2 ¼ φλιτζάνια (281 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα (pumpkin pie spice)
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 10 κ.σ. (140 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνι (120 ml) βουτυρόγαλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι (244 γρ.) φρέσκο πουρέ κολοκύθας, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σιρόπι latte:
- ¼ φλιτζάνι (60 ml) δυνατό εσπρέσο ή καφέ φίλτρου
- ⅓ φλιτζάνι (80 ml) πλήρες γάλα
- ½ φλιτζάνι (150 γρ.) σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- ¼ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting με τυρί κρέμα:
- 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 226 γρ. (1 συσκευασία) τυρί κρέμα, κρύο
- 2 φλιτζάνια (200 γρ.) ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Σημείωση: Όταν ενώσεις όλα τα υγρά υλικά, το μείγμα μπορεί να δείχνει "περίεργο" ή διαχωρισμένο - μην ανησυχήσεις! Μόλις προσθέσεις τα στερεά υλικά, το μείγμα θα ομογενοποιηθεί τέλεια.
@jennieeeg Pumpkin Spice Latte Cake Recipe🎃🍂🌟 As promised:) if any of you baked it, do tag me on tiktok!☺️ preheat the oven to 350F/175C 35 mins {for 12 portions} FOR THE PUMPKIN CAKE: • 2 1/4 cups (281 g) all purpose flour • 1 tbsp pumpkin pie spice • 1 1/2 tsp baking powder • 1/4 tsp baking soda • 1/2 tsp salt • 10 tbsp (140 g) unsalted butter, softened • 1 1/2 cups (200 g) granulated sugar • 2 eggs, at room temperature • 1 tsp vanilla extract • 1/2 cup (120 ml) buttermilk, at room temperature • 1 cup (244 g) fresh pumpkin puree, at room temperature FOR THE LATTE SOAK: • 1/4 cup (60 ml) espresso or strong coffee • 1/3 cup (80 ml) whole milk • 1/2 cup (150 g) maple syrup • 1/4 tsp pumpkin pie spice • 1 tsp vanilla extract FOR THE CREAM CHEESE FROSTING: • 1 cup (150 g) unsalted butter, softened • 8 oz (226 g) cream cheese, cold • 2 cups (200 g) powdered sugar • 1 1/2 tsp vanilla extract Note: the mixture will look f* up after combining every wet ingredients but don't worry, everything will combine together nicely once the dry ingredients are added! #pumpkinseason #pumpkincake #moistcake #fallbaking #EasyRecipe ♬ original sound - Nostalgia Library
Διάβασε επίσης:
Είναι η εποχή της κολοκύθας και σου έχουμε 9 λόγους για να τη βάλεις στη διατροφή σου
Αρωματικό ψωμί κολοκύθας – πεκάν: Μια γλυκιά συνταγή που θα αντικαταστήσει τα κέικ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr