Αρωματικό ψωμί κολοκύθας – πεκάν: Μια γλυκιά συνταγή που θα αντικαταστήσει τα κέικ

Για τις απογευματινές λιγούρες ή/και τα πρωινά σνακ στο γραφείο.

πεκαν iStock

Οι ξηροί καρποί αποτελούν βασικό μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής καθώς εμπλουτίζουν με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία το διατροφικό μας πλάνο. Η μεγάλη ποικιλία τους, μάλιστα, προσδίδει έξτρα δόσεις νοστιμιάς σε πολλά πιάτα, ανάλογα με τον τρόπο που κάθε είδος ξηρού καρπού θα συνδυαστεί. Τα πεκάν, ως αρκετά δημοφιλής ξηρός καρπός, επιλέγεται συχνά ως σνακ αφού εκτός από την πλούσια γεύση του, συμβάλουν στην απώλεια βάρους αλλά και στην προστασία της καρδιάς λόγω των φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που περιέχουν αντίστοιχα.

Η παρακάτω συνταγή για αρωματικό ψωμί με πουρέ κολοκύθας και πεκάν είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για τις απογευματινές λιγούρες ή το πρωινό σνακ στη δουλειά, αφού εκτός από ενέργεια και ευχαρίστηση στους γευστικούς σου κάλυκες, θα προσφέρει μια σειρά θρεπτικών στοιχείων όπως πρωτεΐνη, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

Υλικά:

1 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (της επιλογής σου)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι πολτοποιημένη κολοκύθα
3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα πεκάν

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα μεσαίου μεγέθους. Χτύπησε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Άφησε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι και πρόσθεσε την μαργαρίνη, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά. Έπειτα ρίξε μέσα στα υγρά τα ξηρά υλικά και ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν όλα. Τέλος πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε με μια σπάτουλα. Μετέφερε το μείγμα στην φόρμα και ψήσε για μία ώρα έως ότου βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του ψωμιού. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διάβασε επίσης: Πεκάν και καρύδια: Ποιο είναι καλύτερο, ποιο έχει λιγότερες θερμίδες και ποιες οι διαφορές τους;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i