Χαλβάς με μήλα και σταφίδες: Το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό

Μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή από τη mamatsita.

Χαλβάς με μήλα και σταφίδες

Χαλβάς με μήλα και σταφίδες: Μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή από τη mamatsita για να δοκιμάσεις τώρα κιόλας. Τέλεια επιλογή για το σνακ ή το πρωινό σου.

Διάβασε επίσης: Θέλω γλυκό στη νηστεία, τι να φάω; H διαιτολόγος προτείνει τα καλύτερα γλυκά

Χαλβάς με μήλα και σταφίδες

Υλικά

  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 700 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το κονιάκ να μουλιάσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτου- με το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μήλα, το σιμιγδάλι και την κανέλα.
  4. Στραγγίζουμε τις σταφίδες από το κονιάκ και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να ροδίσει, περίπου για 5 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε προσεκτικά (κουταλιά κουταλιά), ανακατεύοντας συνεχώς, το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι.
  7. Μόλις απορροφηθεί όλο το σιρόπι, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.

TIP: Στολίζουμε το χαλβά με καραμελωμένα μήλα. Κόβουμε φέτες μήλου και τις καραμελώνουμε μαζί με μερικές σταφίδες σε ένα αντικολλητικό σκεύος με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα για 3-4 λεπτά.

Διάβασε επίσης: Τάρτα σοκολάτας με αβοκάντο και γλυκοπατάτα

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i