Δίαιτα: Μήπως σου έγινε εμμονή; Απάντησε στις ερωτήσεις

Κάνεις δίαιτα ή αφήνεις τη δίαιτα να γίνεται το επίκεντρο της ζωής σου; Απάντησε στις ερωτήσεις και λάβε δράση.

emmoni-diaita

Δεν χρειάζεται να σου το πούμε εμείς πως για να κάνεις δίαιτα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο: χρόνο που περνάς νιώθοντας άσχημα για τον εαυτό σου, χρόνο που περνάς διαβάζοντας άρθρα και δίαιτες. Και υπάρχει και ο χρόνος που περνάς μέσα στην απογοήτευση όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, όταν τα θέλεις.

Φυσικά είναι θεμιτό να θέλεις να χάσεις βάρος. Είναι επίσης θεμιτό να δουλεύεις προς αυτό το στόχο κάθε μέρα της ζωής σου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η δίαιτα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του μυαλού σου, ούτε να ζεις με την πεποίθηση πως η «αληθινή» ζωή σου θα ξεκινήσει όταν θα χάσεις τα κιλά που θέλεις.

Κι επειδή μια νοοτροπία σαν αυτή που περιγράφεται μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνη, απάντησε τις παρακάτω ερωτήσεις για να προσδιορίσεις εάν η δίαιτα καταλαμβάνει όλο σου το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βάλε τα λουλούδια στο φαγητό: Ποια να προτιμήσεις και γιατί;

1. Το νούμερο στη ζυγαριά επηρεάζει τη διάθεσή σου;

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να προσδιορίζουν τον εαυτό τους από το νούμερο στη ζυγαριά. Εάν το να ζυγίζεσαι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί και το νούμερο που θα δεις καθορίζει το αν θα έχεις καλή ή κακή μέρα, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Η χρήση της ζυγαριάς μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να καταγράφεις την πρόοδός σου ακόμη και για να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό, όχι όμως αν σε ρίχνει ψυχολογικά. Εάν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να ανέβεις στη ζυγαριά χωρίς αυτό να σε επηρεάσει βαθιά, θα πρέπει να μάθεις να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα.

Δεν είσαι μόνο το νούμερο στο ζυγαριά. Είσαι ένας άνθρωπος που η αξία του δεν ποσοτικοποιείται. Για να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά ως εργαλείο, διάλεξε μια φορά την εβδομάδα για να ζυγίζεσαι. Εάν ανεβαίνεις συχνότερα, απλά σπαταλάς το χρόνο σου!

2. Έχεις έναν μαγικό αριθμό στο μυαλό σου;

Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα μαγικό αριθμό στο μυαλό τους: 65 κιλά... 42 μέγεθος... κάτω από τα 60 κιλά... Όποιος κι αν είναι ο αριθμός και ό,τι κι αν περιγράφει, οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν πως αν φτάσουν εκεί, ολόκληρη η ζωή τους θα αλλάξει προς το καλύτερο. Οι σχέσεις θα γίνουν ευκολότερες. Τα χρέη στην τράπεζα θα συρρικνωθούν. Η διάθεσή στους θα είναι συνεχώς καλή.

Ωστόσο, ένας μαγικός αριθμός μπορεί περισσότερο να σου σπαταλάει χρόνο παρά να σε κινητοποιεί. Μπορεί να κάνει το στόχο σου άφταστο ώστε συνεχώς να προσπαθείς και ποτέ να μην τα καταφέρνεις. Ξέχνα τους αριθμούς και δώσε μεγαλύτερη σημασία στο πώς εκτιμάς εσύ την πρόοδό σου.

3. Αναβάλεις πράγματα μέχρι να χάσεις βάρος;

Λες στον εαυτό σου πως όταν θα χάσεις βάρος θα αγοράσεις καινούργιο μαγιό ή θα αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού; Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να αναβάλουν το ξεκίνημα της ζωής τους μέχρι να χάσουν τα κιλά που έχουν βάλει στο μυαλό τους. Ενώ εκείνοι που χάνουν και παίρνουν κιλά σαν γιογιό, έχουν σύντομες περιόδους όπου ζουν τη ζωή τους στο έπακρο. Μετά, εάν επιστρέψουν τα κιλά, αρχίζουν πάλι να κρύβονται.

Το να τρως καλά και να γυμνάζεσαι τακτικά είναι καλύτερα όταν τα χρησιμοποιείς για να κάνεις τη διαδρομή της ζωής σου πιο απολαυστική αντί σαν ένα μέσο για να φτάσεις σε κάποιον στόχο. Όσο πιο γεμάτη είναι η ζωή σου τώρα, τόσο ευκολότερο θα είναι να τρως σωστά.

Υπάρχει κάτι που ανέβαλες και θα μπόρεσες να κάνεις σήμερα;

Εάν έχεις απαντήσει ΝΑΙ σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις, θα μπορούσε η δίαιτα να «τρώει» τη ζωή. Όσο πιο ικανοποιημένη είσαι από τη ζωή, τόσο λιγότερο θα παθιάζεσαι με το φαγητό και το βάρος σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i