Δοκίμασα το total body makeover με το fitlab της Ελένης Πετρουλάκη και να πώς έχασα 4 κιλά λίπος και κέρδισα 2 κιλά μυς!

H Ελένη Δασκαλάκη, δοκιμάζει την εμπειρία του total body make over του fitlab της Ελένης Πετρουλάκη.

shutterstock_459263170 By lzf

Challenge accepted! «Θα το κάνεις;» με ρώτησε η Μυρτώ (Μήτσιου), η διευθύντρια του Shape. «Θα το κάνω, γιατί θέλω να πειστώ με αποδείξεις!» απάντησα και την επόμενη μέρα είχα ραντεβού με την Ελένη Πετρουλάκη στο νέο της χώρο στη Γλυφάδα, το FitLab (www.fitlab.gr).

Ένα εργαστήριο fitness and wellness, όπου η Ελένη συνδύασε τις δικές της γνώσεις και την

πολύχρονη εμπειρία στην άσκηση με τις εξειδικευμένες γνώσεις μιας ομάδας ειδικών (καθηγητές Φυσικής Αγωγής, εργοφυσιολόγους, διατροφολόγους και ενδοκρινολόγους) για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες άσκησης και διατροφής.

«Το FitLab είναι η φυσική συνέχεια της πορείας μου» μου απάντησε η Ελένη Πετρουλάκη, όταν τη ρώτησα τι ακριβώς είναι το κέντρο αυτό και τι θα δοκιμάσω τις επόμενες εβδομάδες.

«Πρώτα θα κάνουμε έναν πλήρη αιματολογικό έλεγχο, γιατί θέλουμε να διαπιστώσουμε τα επίπεδα ορμονών, βιταμινών και την κατάσταση της υγείας σου πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε». Το επόμενο βήμα ήταν η μέτρηση του ύψους και του βάρους μου, η εργομέτρηση για την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης, η λιπομέτρηση καθώς και η μέτρηση του βασικού μεταβολισμού – όλα τους στοιχεία απαραίτητα για να μπορέσει η ομάδα του FitLab να καταρτίσει ένα απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Έφαγα πολύ τις προηγούμενες μέρες: Τα 5 βήματα για να μην πάρουμε βάρος

8 τροφές που θα φας σήμερα για να πέσει η πρησμένη κοιλιά μέχρι αύριο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Fit Body Diet: Η δίαιτα της Ελένης Πετρουλάκη σε 4 εβδομάδες (ΟΛΟ το πρόγραμμα διατροφής ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΙΠΑΡΑ!)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, δε χρειάζεται να χάσω βάρος (αχά!), αλλά πρέπει να χάσω λίπος (χμ...). Αφού συζήτησα με την Ελένη τις συνήθειές μου σχετικά με την άσκηση, η συμβουλή της ήταν να αυξήσω την αερόβια προπόνηση και τις ασκήσεις με

βαράκια (σ.σ. Ακριβώς αυτά τα «νέα» μάς έρχονται από την Αμερική αυτή την

περίοδο, αναδεικνύοντας τη σημασία της προπόνησης με αντιστάσεις για την αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας στις γυναίκες).

Όπως μου εξήγησε η Ελένη, μετά από 3-4 εβδομάδες, αφού ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες της, θα έχει αρχίσει να αλλάζει η αναλογία λίπους/μυϊκής μάζας στο σώμα μου,

μπορεί να έχω χάσει 1/2 με 1 κιλό, θα νιώθω ευεξία και ενεργητικότητα.

Μερικές μέρες μετά έφτασαν στο e-mail μου οι αιματολογικές και ορμονολογικές εξετάσεις μαζί με το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για την πρώτη εβδομάδα. Εννοείται πως συζητήσαμε ξανά με την Ελένη και την ομάδα της για τη διατροφή και τη «φέραμε» σε ένα σημείο που να μπορώ να την ακολουθήσω πραγματικά.

«Η καλή διατροφή δεν πρέπει να είναι καταναγκασμός και στέρηση, αλλά το κίνητρο για να την ακολουθήσεις για όλη σου τη ζωή!» σχολίασε η Ελένη και συμφωνώ μαζί της. Κι εκεί που αναρωτιόμουν τι θα πρέπει να αλλάξω στην άσκησή μου, κατέφθασε κι ένα δεύτερο αναλυτικό πρόγραμμα άσκησης, που –ομολογουμένως– με εξέπληξε, γιατί ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου.

Tοtal Body Makeover

‣ Τι είναι; Ολιστικό, εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής, που υπόσχεται ολική μεταμόρφωση σώματος (TΒMO)️, με καθοδήγηση από την επιστημονική ομάδα του FitLab

Τι θα κάνεις; Θα πάρεις απόφαση ότι θα βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες για πάντα, όχι μόνο για ένα πιο υγιές και αρμονικό σώμα, αλλά και για να είσαι πιο υγιής,

γεμάτη ευεξία.

‣ Το TBMO είναι μόνο για γυναίκες;

Όχι, το ολιστικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, εφήβους, ακόμα και παιδιά.

‣ Το ΤΒΜΟ απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος; Όχι!

Στο FitLab προτείνονται εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης ακολουθώντας συγκεκριμένο ήπιο ασκησιολόγιο και ειδικό πρόγραμμα διατροφής, αφού σε αυτή την περίοδο η γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες

ασβεστίου μέσω της τροφής. Οι ειδικοί συνεργάτες του εργαστηρίου μπορούν να προτείνουν και να δώσουν ειδική διατροφή και άσκηση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός, π.χ., για περισσότερη ενεργητικότητα, για ευεξία, για γράμμωση, για απώλεια λίπους, για αύξηση μυϊκού ιστού.

‣ Δε μένεις στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα!

Το FitLab συνεργάζεται με γυμναστήρια και προσωπικούς γυμναστές σε όλη την Ελλάδα και το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και μέσω Διαδικτύου.

‣ Πόσο θα μου κοστίσει; Το πρώτο ραντεβού για όλες τις μετρήσεις κοστίζει 60 ευρώ, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις συνταγογραφούνται ώστε να καλυφθούν από τον ΕΟΠΠΥ.

Ακολούθησα για 28 ημέρες το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης από το Fitlab της Ελένης Πετρουλάκη – και σου έχω απαντήσεις!

Η αλήθεια είναι ότι βάλαμε υψηλό βαθμό δυσκολίας στο Total Βody Μakeover και την Ελένη Πετρουλάκη, αφού δοκίμασα εγώ το πρόγραμμα του Fitlab. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή δεν είμαι 20 χρονών για να έχω έτσι κι αλλιώς σούπερ μεταβολισμό και να ανταποκρίνεται το σώμα μου αμέσως στις αλλαγές, ενώ, από την άλλη, γυμνάζομαι πολύ εδώ και χρόνια και ακολουθώ υγιεινή διατροφή. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως, αν είδα εγώ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό να δεις κι εσύ!

Ας μιλήσουν οι αριθμοί:

ΣΕ 4 ΕΒΔΟΜAΔΕΣ

  • ‣ Έχασα 6,5% σωματικό λίπος...
  • ‣ ...το οποίο μεταφράζεται σε 4 κιλά λίπος.
  • ‣ Από αυτά το 1,1 κιλό το έχασα από το σωματικό βάρος,
  • ‣ ενώ τα 2,9 κιλά μετατράπηκαν σε άλιπη μάζα – δηλαδή μυς.
  • Η αναλογία, δηλαδή, μυών-λίπους άλλαξε δραματικά μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα.

Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί που αποκαλύπτουν ότι, ακόμα κι αν κάνεις μια θεωρητικά καλή διατροφή, θα υπάρχουν πάντα μικρές αλλαγές με τις οποίες μπορείς να βελτιώσεις τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σου.

Τι διαπίστωσα λοιπόν μετά από 28 ημέρες που ακολούθησα τις διατροφικές συμβουλές

που μου έστειλαν οι συνεργάτες του Fitlab;

‣ Δεν έχω όρεξη να φάω γλυκό, κυρίως μετά το φαγητό, που ήταν η συνήθης κίνηση.

‣ Νιώθω περισσότερη ενέργεια και δεν καταρρέω στο κρεβάτι στις 10:30 κάθε βράδυ.

‣ Βλέπω βελτίωση στην επιδερμίδα μου: πιο ενυδατωμένη, λιγότερα σπυράκια.

‣ Έχω καλύτερη διάθεση, που σχετίζεται και με το γεγονός ότι τα ρούχα μου μου «κάθονται» καλύτερα, παρότι ουσιαστικά δεν αδυνάτισα.

Τι άλλαξα στην προπόνησή μου

Η Ελένη Πετρουλάκη μου είχε επισημάνει τη σημασία της σωστής διατροφής, αλλά μου είχε προτείνει δύο πολύ απλές αλλά σημαντικές αλλαγές στην προπόνησή μου, τις οποίες υιοθέτησα και συνέβαλαν πολύ στο αποτέλεσμα.

> Περισσότερο περπάτημα (ή κολύμπι τώρα το καλοκαίρι) με γρήγορο ρυθμό αλλά όχι εξουθενωτικό, για τουλάχιστον 40 λεπτά, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

> Βάρη και πάλι βάρη. Εμείς οι γυναίκες δεν τα πολυσυμπαθούμε, τα ελεύθερα βάρη όμως και οι αντιστάσεις είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας αν θέλουμε να αλλάξουμε τη σύσταση του σώματός μας.

Η νέα λίστα με τροφές για επίπεδη κοιλιά (με επιστημονικές αποδείξεις)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i