Πολλά έτοιμα ντρέσινγκ φτιάχνονται με αραβοσιτέλαιο ή σογιέλαιο, οπότε είναι καλύτερα να φτιάχνεις τη δική σου βινεγκρέτ με παρθένο ελαιόλαδο.
Για να σε βοηθήσουμε, επιλέξαμε τρεις εύκολες συνταγές – κάθε συνταγή φτάνει για 10 μερίδες και διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα:
Για πράσινες σαλάτες

Βάλε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/4 του φλιτζανιού ξίδι, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon και όσο αλατοπίπερο θέλεις σε βαζάκι. Κούνησέ το καλά για να ανακατευτεί.
<-
Για τις σαλάτες με λάχανο ή φασόλια

Βάλε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. ζάχαρη και όσο αλατοπίπερο θέλεις σε βαζάκι. Κούνησέ το καλά για να ανακατευτεί.
Για τις σαλάτες με σπανάκι και φράουλες

Χτύπησε 4 κ.γ. κακάο, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο και 1 κο.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Πρόσθεσε 5 κ.σ. μπαλσάμικο και 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και χτύπησέ τα καλά. Πασπάλισε με αλατοπίπερο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr