
Βάρος: 600 γρ., Προετοιμασία: 7΄-8΄, Παρασκευή: 30΄ (με παγωτομηχανή)
Υλικά για το σορμπέ καρύδας
400 ml κρέμα καρύδας
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση για το σορμπέ καρύδας:
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Ανακατεύουμε το σιρόπι αυτό με την κρέμα καρύδας και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή (αν διαθέτουμε) και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της για να το παγώσουμε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα φτιάξεις σορμπέ φράουλα με λίγες θερμίδες
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα το σορμπέ.
Δες κι άλλες συνταγές από τον Στέλιο Παρλιάρο στο www.steliosparliaros.gr
- H πιο εύκολη συνταγή για γρανίτα καρπούζι
- Ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό ταχίνι
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr