
Ακτινίδιο με σοκολάτα και καρύδα: 81 θερμίδες στις 2 μερίδες
Βάλε 1 κ.γ. τριμμένη άγλυκη καρύδα σε ένα στεγνό μέτριο τηγάνι και σοτάρισέ την ανακατεύοντας συχνά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, για 1-2 λεπτά. Κόψε 1 καθαρισμένο ακτινίδιο σε φέτες πάχους 0,5 εκατοστού. Στρώσε σε μια πιατέλα αλουμινόχαρτο. Βάλε 30 γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα σε μέτρια θερμοκρασία.

Ανακάτεψέ την και βάλε ξανά το μπολ στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα. Βγάλε και ανακάτεψε τη σοκολάτα και επανάλαβε μέχρι να λιώσει. Γείρε το μπολ και βύθισε κάθε φέτα ακτινίδιου στη σοκολάτα και αράδιασε τις φέτες στην πιατέλα που έχεις προετοιμάσει. Πασπάλισε με την καρύδα και μετάφερε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα, περίπου για 30 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr