Ενυδατικά τρουφάκια καρύδας με σμέουρο και τριαντάφυλλο

Με υπέροχο άρωμα, και συστατικά που θα σου χαρίσουν ευεξία.

τρουφάκια καρύδας

Από την Ιωάννα Μανδηλάρη, ολιστική διαιτολόγο-διατροφολόγο και blogger www.threpsisnutrition.com.

Το ωμοφαγικό  αυτό σνακ, τρουφάκια καρύδας με σμέουρο και τριαντάφυλλο, θα γίνει το αγαπημένο σου, καθώς είναι πανεύκολο, περιέχει μόνο 68 θερμίδες, και θα σε κρατήσει πλήρη για ώρα. Επιπλέον το ροδόνερο και το λάδι καρύδας θα σε ενυδατώσουν εκ των έσω, ενώ η σοκολάτα και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα θα βοηθήσουν την έκκριση ορμονών που θα ανεβάσουν την διάθεσή σου. 

Διάβασε επίσης: H συνταγή για banoffee στην πιο υγιεινή και vegan εκδοχή του

τρουφάκια καρύδας

Ενυδατικά τρουφάκια καρύδας με σμέουρο και τριαντάφυλλο:

Υλικά

  • 1 κούπα καρύδα τριμμένη (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • 2 κ.σ. σμέουρα αποξηραμένα ή κατεψυγμένα
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας 
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης/σφενδάμου
  • 3 κ.σ. ροδόνερο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα ροδοπέταλα (προαιρετικά)
  • 100 γρ σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο (μπορεί να είναι vegan ή χωρίς ζάχαρη)

Διάβασε επίσης: Vegan ατομικά κέικ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το λάδι καρύδας.
  2. Τοποθετούμε στο blender την καρύδα, το λάδι, τα σμέουρα, τη γλυκαντική ουσία, το ροδόνερο και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα, ώστε να αναμειχθούν. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι καρύδας.
  3. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για ένα τέταρτο.
  4. Παίρνουμε μικρή ποσότητα με ένα κουτάλι και πλάθουμε απαλά σε μπαλίτσες. 
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, βουτάμε μια μια τις μπαλίτσες, και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i