
Κροστίνι με φιστίκια και αρακά
Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά
- 1 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ.
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 πράσινη καυτερή πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, χοντροκομμένη
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1 φλ. συν 2 κ.σ. ωμά ανάλατα καθαρισμένα φιστίκια
- 2 φλ. κατεψυγμένος και αποψυγμένος ή φρέσκος αρακάς
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/2 κ.γ. σκόνη πιπεριάς aleppo (τούρκικο πιπέρι)
- Τριμμένα κίτρινα παντζάρια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Συνταγή για μπάρες ενέργειας με ταχίνι και φαγόπυρο από τη Δέσποινα Βανδή
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Άλειψε το ψωμί με 1 κ.σ. από το λάδι και ψήσε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές οι άκρες, για 7-10 λεπτά.
- Σε ένα μούλτι χτύπησε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά μέχρι να πολτοποιηθούν. Πρόσθεσε το μαϊντανό και το 1 φλ. από τα φιστίκια και χτύπα ξανά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Πρόσθεσε τον αρακά, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σταματώντας για να καθαρίσεις το μείγμα από τα πλαϊνά του σκεύους.
- Χοντρόκοψε τα υπόλοιπα φιστίκια.
- Για να σερβίρεις, άπλωσε αρκετή ποσότητα από το ντιπ στα κροστίνι και ολοκλήρωσε με τα χοντροκομμένα φιστίκια και την πιπεριά aleppo. Γάρνιρε με τα τριμμένα παντζάρια.
Σάντουιτς χωρίς ψωμί: Φτιάξε wraps με λάχανο, σάλτσα χοϊσίν με μάνγκο και κοτόπουλο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr