ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CAITLIN BENSEL ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ
Πίτσα με μπουράτα, ροδάκινο και kale σε βάση από κολοκυθάκια
ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 45 ΛΕΠΤΆ - ΜΕΡΊΔΕΣ: 4 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κολοκυθάκια Αλάτι 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου 1/2 φλ. μοτσαρέλα σε κομμάτια 1/2 φλ. παρμεζάνα 1 μεγάλο αβγό, χτυπημένο 1 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι 1½ φλ. kale 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού και 1/2 κ.γ. ξύσμα Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 230 γρ. μπουράτα 1 μικρό ροδάκινο, χωρίς τη σάρκα και κομμένο σε φέτες 1/4 κ.γ. μπούκοβο Διάβασε επίσης: Υγιεινές ζύμες από λαχανικά και ολικής άλεσης, οι εναλλακτικές σάλτσες, τα light υλικά κι όλα όσα θα αλλάξουν την πίτσα σου
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC. Πρόσθεσε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και άλειψε λίγο ελαιόλαδο. 2. Τρίψε το κολοκυθάκι σε ένα μπολ και πρόσθεσε 1½ κ.γ. αλάτι. Άφησέ το για 15 λεπτά. Ρίξ’ το σε μια καθαρή πετσέτα και πίεσέ το για να στραγγίξεις την περιττή υγρασία. 3. Σε ένα μπολ πρόσθεσε το κολοκυθάκι, το αλεύρι, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το αβγό και το θυμάρι. Μετάφερε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και ψήσε το μείγμα μέχρι να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά. 4. Ρίξε στο kale το χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. 5. Βγάλε την ψημένη ζύμη από το φούρνο και πρόσθεσε το τυρί μπουράτα και το kale. Ψήσε για 5 λεπτά ακόμη. 6. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μέντα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2 κ.σ. λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. 7. Γαρνίρισε την πίτσα με τις φέτες ροδάκινου, το μείγμα μέντας και το μπούκοβο. Διάβασε επίσης: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr