ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CAITLIN BENSEL ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ
Πίτσα με σιτάρι, ρικότα σε βάση από γλυκοπατάτα
ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 45 ΛΕΠΤΆ – ΜΕΡΊΔΕΣ: 6-8 1/2 φλ. σιτάρι 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. ολόκληροι σπόροι μάραθου 1/4 κ.γ. μπούκοβο 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 1 φλ. βρόμη 2 μεγάλα αβγά 1½ φλ. ρικότα 1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ρίξε το σιτάρι και πρόσθεσε νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου 30-35 λεπτά. Στράγγιξε.
2. Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου και το μπούκοβο. Τσιγάρισε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σιτάρι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
3. Στο μεταξύ, προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC. Βάλε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί και άλειψέ το με ελαιόλαδο. Πρόσθεσε στο μπλέντερ τη γλυκοπατάτα, τη βρόμη, τα αβγά και 3/4 κ.γ. αλάτι και πολτοποίησε για 30 δευτερόλεπτα.
4. Μετάφερε το μείγμα στο φύλλο ψησίματος και άπλωσέ το καλά. Ψήσε μέχρι να ροδίσει για περίπου 35 λεπτά. 5. Αφαίρεσε την κόλλα ψησίματος προσεκτικά από την ψημένη ζύμη και άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά. 6. Άπλωσε τη ρικότα και πασπάλισε με το σιτάρι. Ψήσε την πίτσα για 2 λεπτά ακόμη. 7. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο και γαρνίρισε με το βασιλικό, τις πιπεριές και, αν θέλεις, με λίγο μπούκοβο ακόμα. Σέρβιρέ τη ζεστή. Διάβασε επίσης: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr