Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά:
-
- 2/3 φλιτζ. φρέσκες τομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα ημιαποβουτυρωμένη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1/8 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο)
- 1/8 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο (διαμέτρου 10-12 εκ.) χωρίς το “ποδαράκι”
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.γ. σόγια σος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- μαγειρικό σπρέι με λίγα λιπαρά
- 2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Προθέρμανε το γκριλ.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις τομάτες, τη μοτσαρέλα, 1/2 κ.γ. από το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και το σκόρδο.
- Βγάλε το ποδαράκια από τα μανιτάρια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαίρεσε τις πτυχές (βράγχια) από το “καπέλο”.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τη σος σόγιας.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο άλειψε το μείγμα και στις δύο πλευρές των μανιταριών.
- Ψήσε τα μανιτάρια στο γκριλ, πρώτα με το εσωτερικό μέρος προς τα κάτω για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Μοίρασε το 1/4 φλιτζ. από το μείγμα της τομάτας και του τυριού σε κάθε μανιτάρι, σκέπασε και ψήσε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρισε με το βασιλικό.
Δες κι εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σόγιας
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 93,7 θερμίδες, 3,9 γρ. λιπαρά, 10,1 γρ. υδατάνθρακες, 6,9 γρ. πρωτεΐνες, 2,6 γρ. φυτικές ίνες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr