Από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com
Υλικά για τη Σαλάτα για τέσσερα άτομα:
- 350-400 γραμμάρια φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών
- 1,5 φλιτζάνι βρασμένη κινόα
- ½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
- ¼ φλιτζάνι καρύδια
- 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κυβάκια
Για τη Βινεγκρέτ
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1-2 κ.γ. μουστάρδα
- Αλατοπίπερο
- ½-1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Πλύνε τα λαχανάκια Βρυξελλών και στη συνέχεια κόψε με ένα μαχαίρι το σκληρό κομμάτι και αφαίρεσε τα εξωτερικά φύλλα.
2. Κόψε τα λαχανάκια στη μέση κατα μήκος και στη συνέχεια ψιλοκοψέ τα.
3. Μετάφερε τα λαχανάκια σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη κινόα, τα κράνμπερι, τα καρύδια και το μήλο. Άφησέ τα στην άκρη.
4. Για να φτιάξεις τη ντρέσνιγκ, βάλε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και χτύπησε με ένα σύρμα. Εναλλακτικά, μπορείς να χτυπήσεις τη ντρέσινγκ στο μούλτι.
5. Ρίξε τη ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακάτεψε και σερβίρεις.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα 268 γρ.: 356 θερμίδες, 15,1 γρ. λιπαρά (κορεσμένα 1,8 γρ.), 8 γρ. πρωτεΐνη, 53 γρ. υδατάνθρακες, 8 γρ. φυτικές ίνες, 27 γρ. σάκχαρα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr