Ωμοφαγικά τρουφάκια φουντουκόπαστας χωρίς γλουτένη, χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη από τη διατροφολόγο

Φτιάξε γλυκά ωμοφαγικά τρουφάκια φουντουκόπαστας χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη με τη συνταγή της διαιτολόγου Σταυρούλας Κρίκη.

17.10.2017

εχεις διαβασει

Από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com

Υλικά για 18 ωμοφαγικά τρουφάκια:

  • 2 φλιτζάνια φουντούκια, ψημένα
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 10-12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. γάλα της δικής σας επιλογής

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπάλες ενέργειας με σοκολάτα και βρώμη ΧΩΡΙΣ ψήσιμο

Οδηγίες:

  1. Εάν χρησιμοποιείς ωμά φουντούκια, ψήστα πρώτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7-10 λεπτά.
  2. Σε έναν δυνατό πολυκόφτη, άλεσε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν ψιλή άμμος.
  3. Πρόσθεσε τους χουρμάδες, τη σκόνη κακάο και το γάλα και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή ζύμης.
  4. Πλάσε τη ζύμη σε περίπου 18 ομοιόμορφα τρουφάκια. Μπορείτε να τα φάτε κατευθείαν ή να τα φυλάξετε στο ψυγείο.

Σημείωση: εάν χρησιμοποιηθεί φυτικό γάλα τότε τα ωμοφαγικά τρουφάκια είναι και vegan.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

διαγωνισμός
Ο πιο healthy διαγωνισμός με σπιτικούς χυμούς και smoothies ξεκίνησε και είναι «Approved by Skarmoutsos»!

Μάθε τον εύκολο τρόπο για να διεκδικήσεις πλούσια δώρα από τη Philips!

Συνδυασμοί τροφών
Συνδυασμοί τροφών: Γιατί η πρωτεΐνη και η ζάχαρη δεν πάνε μαζί;

Ένας από τους συνδυασμούς που θα πρέπει να αποφεύγεις

#shapegreece