Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό
Μερίδες: 6
Χρόνος μαγειρέματος: 8'
Συνολικός χρόνος: 45'
Υλικά
• 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• 2 κ.σ. μείγμα από τέσσερα μέρη πάπρικα και ένα μέρος πιπέρι καγιέν• 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, συν επιπλέον για καρύκευμα• 1 lime• 900 γρ. μεγάλα χτένια• 2 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.• 1 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε την ψησταριά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε 3 κ.σ. λάδι, 2 κ.σ. από το μείγμα πάπρικας και 1 κ.γ. αλάτι. Ξύσε τη φλούδα του lime κατευθείαν μέσα στο μπολ και ανακάτεψε το μείγμα. Κόψε το lime σε 6 φέτες και κράτησέ το στην άκρη.
2. Κόψε τους σκληρούς μυς από τα χτένια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας. Πρόσθεσέ τα στο μείγμα του λαδιού μαζί με τα ροδάκινα και ανακάτεψε.
3. Τύλιξε ένα χτένι σε ένα μεγάλο φύλλο βασιλικού και πέρασέ το στο καλαμάκι. Πέρνα ένα ακόμη φύλλο βασιλικού και μετά ένα κομμάτι ροδάκινο. Συνέχισε εναλλάσσοντας χτένια τυλιγμένα με βασιλικό, φύλλα και ροδάκινα στα καλαμάκια.
4. Ψήσ’ τα γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να καψαλιστούν τα χτένια, περίπου για 6-8', προσέχοντας να μην τα παραψήσεις. Μετάφερέ τα σε πιάτα. Περίχυσε με λάδι και πρόσθεσε όσο αλάτι θέλεις και το υπόλοιπο μείγμα πάπρικας. Σέρβιρε αμέσως μαζί με τις φέτες του lime.
Διατροφική αξία ανά μερίδα: 239 θερμίδες, 10 γρ.λιπαρά (1,3 γρ.κορεσμένα), 11 γρ. υδατάνθρακες, 26 γρ. πρωτεΐνη, 1 γρ. φυτικές ίνες, 477 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr