Φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 συνταγές που τα αναδεικνύουν

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια, με την έντονη γεύση και τη σπιρτάδα που αφήνουν στο στόμα, γίνονται η γλυκιά αποκάλυψη στο τραπέζι σου.

Screenshot_4

ΑΠΌ ΤΗ GENEVIEVE KO, ΑΠΌΔΟΣΗ: ΣΟΦΊΑ ΚΩΣΤΆΡΑ

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια, με την έντονη γεύση και τη σπιρτάδα που αφήνουν στο στόμα, γίνονται η γλυκιά αποκάλυψη στο τραπέζι σου. Ανάδειξέ τα σε πρωταγωνιστές της κουζίνας με τις παρακάτω φρέσκες και δημιουργικές συνταγές.

Φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 συνταγές που τα αναδεικνύουν

Γλασαρισμένα κρεμμυδάκια

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΆ, ΜΕΡΊΔΕΣ: 4

Υλικά

· Ένα μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

· 2 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1/4 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα

· 2 κ.σ. λευκό ξίδι

· Θαλασσινό αλάτι

· 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι

Εκτέλεση:

1 Κόψε τις άκρες και καθάρισε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια κόψ’ τα κατά μήκος στη μέση, ώστε να έχουν το ίδιο πάχος και να ψηθούν ομοιόμορφα. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζέστανε 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και άσ’ τα να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν καστανόχρυσο χρώμα και να γίνουν τρυφερά.

2 Πρόσθεσε στο σκεύος 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα, 2 κ.σ. λευκό ξίδι και μία

πρέζα αλάτι. Ανακάτεψε καλά και σκέπασέ τα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα στο τηγάνι μέχρι να γλασαριστούν και να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.

3 Ξεσκέπασε, ανακάτεψε καλά και πασπάλισε με τις νιφάδες τσίλι πριν από το σερβίρισμα.

Tip

Φτιάξε το δικό σου πιάτο: Αυτή η γλυκόξινη γεύση που αφήνουν τα γλασαρισμένα κρεμμύδια συνοδεύει ιδανικά ψητό κρέας, ψάρι ή γίνεται τέλειο υλικό για σάντουιτς.

«Τηγανίτες» από φρέσκα κρεμμυδάκια και πιπεριές με σουσάμι και σάλτσα σόγιας

Αυτές οι κορεάτικου τύπου αλμυρές τηγανίτες μπορούν να σερβιριστούν είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως ορεκτικό.

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΡΊΔΕΣ: 4 ΤΗΓΑΝΊΤΕΣ

Υλικά

· 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού

· 1 κ.γ. φρυγανισμένο σουσάμι

· 1 κ.γ. τριμμένο τσίλι

· 2 κ.σ. + 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο

· 1 ½ κ.γ. μέλι

· 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

· 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

· 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες

· 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μικρό μπολ φτιάξε το ντιπ αναμειγνύοντας το ξίδι, τους σπόρους

του σουσαμιού, το τσίλι, 2 κ.σ. σάλτσα

σόγιας και 1 κ.γ. μέλι.

2 Σε ένα άλλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το υπόλοιπο από τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε σε δυνατή φωτιά το λάδι. Τοποθέτησε παράλληλα τις λωρίδες από τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές αφήνοντας 0,5 εκ. κενό μεταξύ τους. Άπλωσε προσεκτικά το μείγμα που έχεις φτιάξει πάνω από κάθε «τηγανίτα» δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα σαν χυλό από πάνω.

4 Ψήσε μέχρι η επάνω επιφάνεια της τηγανίτας να αρχίσει να παίρνει χρώμα, περίπου για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια γύρισέ τες προσεκτικά ώστε να μη διαλυθούν και άφησέ τες για άλλα 2-3 λεπτά να ψηθεί η άλλη πλευρά. Μετάφερε σε πιατέλα και σέρβιρε μαζί με το ντιπ.

Tip

Φέρτ'το στα μέτρα σου: Αν θέλεις λιγότερο spicy, αφαίρεσε το τσίλι.

Καραμελωμένη τάρτα με κρεμμυδάκια, φέτα και ελιές

Εντυπωσιακή στην όψη και τη γεύση αλλά εύκολη στην εκτέλεσή της, αυτή η τάρτα θα σε ανταμείψει με μια υπέροχη πικάντικη γεύση.

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 1 ΏΡΑ, ΜΕΡΊΔΕΣ: 4-8

Υλικά

· 1 λεπτή βάση για τάρτα (ζύμη έτοιμη ή χειροποίητη)

· 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

· 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

· Θαλασσινό αλάτι και

· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

· 1/2 φλιτζάνι ελιές, κατά προτίμηση μαύρες και πράσινες (χωρίς το κουκούτσι και κομμένες)

· 55 γρ. φέτα θρυμματισμένη

· 1/4 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

· 2 κ.σ. μαϊντανός

Εκτέλεση 

1 Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C. Άπλωσε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα.

2 Άπλωσε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Στις άκρες, στρίψε τη ζύμη προς το χείλος του σκεύους ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο. Τρύπησε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια και στο πλαίσιο.

3 Ψήσε τη βάση στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε το λευκό κρεμμύδι και μία πρέζα αλάτι. Σόταρε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελωθεί και να μαλακώσει.

4 Βγάλε τη ζύμη από το φούρνο και πίεσε μαλακά στο κέντρο της με μία σπάτουλα. Άπλωσε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και από πάνω τη φέτα και τις ελιές.

5 Ψήσε ξανά στο φούρνο μέχρι η τάρτα σου να πάρει καστανόχρυση απόχρωση, για περίπου 15-20 λεπτά. Στο τέλος γάρνιρε με το κόκκινο κρεμμύδι, το μαϊντανό και πιπέρι. Σέρβιρε όσο η τάρτα είναι ζεστή.

TIP

Τελική πινελιά:  Το πικάντικο κόκκινο κρεμμύδι ταιριάζει υπέροχα με τη μαλακή γλυκιά γέμιση και προσθέτει τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά.

Πώς τα μυρωδικά θα σε βοηθήσουν στο αδυνάτισμα; Οι 7 καλύτερες επιλογές

Ξέρεις από μυρωδικά; Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά στη διατροφή σου

5 υγιεινά μυρωδικά για πιο θρεπτικά πιάτα (με τι ταιριάζει το καθένα;)

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i