Βροχή και κρύο; 4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια

Οι ιώσεις την περίοδο αυτή στήνουν χορό. Ιδού 4 τροφές που βοηθούν να μείνεις μακριά από ιούς και μικρόβια.

25.02.2019

εχεις διαβασει

τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια

Όσο οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, και το κρύο και η βροχή μάς ταλαιπωρούν, τόσο ευκολότερο είναι να κολλήσεις ιούς και μικρόβια. Ωστόσο, αν θωρακίσεις σωστά τον οργανισμό σου θα καταφέρεις να βγεις αλώβητη από το κρύο. Δες παρακάτω 4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια που σίγουρα πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου.

Τι να τρώει το παιδί; Να οι τροφές που νικούν ιώσεις και γρίπη

4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια:

 • Brazil nuts
  Με 33 θερμίδες και μόλις 3 γραμμάρια λιπαρά, ένα πακέτο brazil nuts περιέχει περισσότερη από την προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση ποσότητα σεληνίου, ενός μεταλλικού στοιχείου που περιορίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος.
 • Μανιτάρι
  Ορισμένες ποικιλίες του, ιδιαίτερα τα shitake, reishi και maitake, περιέχουν ισχυρά πολυσακχαρίδια – σύμπλοκα σακχάρων που αυξάνουν τα επίπεδα των λευκών κυττάρων και με ισχυρή δράση έναντι των μολύνσεων.
 • Κόκκινη πιπεριά
  Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές προσφέρει 190 mg βιταμίνης C -πάνω από τη διπλάσια ποσότητα που εντοπίζεται σε 1 πορτοκάλι-, η οποία επίσης αυξάνει τα επίπεδα των λευκών κυττάρων.
 • Σκόρδο
  Είτε λιωμένο είτε ψιλοκομμένο, το φρέσκο σκόρδο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλλικίνη, η οποία θεωρείται ότι έχει αντιβιοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Μικρόβια στο γυμναστήριο: Έτσι θα τα κρατήσεις μακριά σου!

[related id="7147"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece