
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 385
Υλικά
- 7 μικρές κίτρινες πατάτες
- 450 γρ. ρεβίθια από κονσέρβα (ή βρασμένα φρέσκα ρεβίθια)
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1/4 φλ. κινόα
- αλάτι/πιπέρι
- 2 φύλα kale
- 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Nα πως θα κάνεις κάθε συνταγή vegan
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόψε λεπτές τις πατάτες και αράδιασέ τες στο 1/2 από μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψέκασε ή περίχυσέ τες με το λάδι καρύδας και πασπάλισές τες με 1 κ.σ. κουρκουμά. Βάλε αλάτι και πιπέρι.
Ψήσε τις πατάτες για 5 λεπτά, ενώ στραγγίζεις και ξεπλένεις τα ρεβίθια.
Βάλε τα ρεβίθια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε 1 κ.σ. πάπρικα και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τα ρεβίθια στο άλλο μισό της λαμαρίνας.
Ψήσε τα ρεβίθια και τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες.
Βράσε την κινόα με 1/2 φλ. νερό. Μόλις γίνει η κινόα, πρόσθεσε 1 κ.σ. κουρκουμά (συν αλατοπίπερο), ανακάτεψε και άφησέ την να κρυώσει.
Πλύνε το kale και κάνε με το ελαιόλαδο «μασάζ» στα φύλλα. Μοίρασε τα φύλλα σε 4 μπολ.
Κόψε σε φέτες το αβοκάντο και μοίρασέ το σε 4 μπολ.
Πρόσθεσε την κινόα και τα ψητά ρεβίθια/πατάτες στο μπολ και σέρβιρε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr