Κριθαρότο με μανιτάρια, λεμόνι, σπανάκι και τριμμένο πεκορίνο με άρωμα τρούφας

Μια εξαιρετική συνταγή από την blogger, Aleksandra Minska.

31.05.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Κριθαρότο με μανιτάρια

Η Aleksandra Minska δεν έχει κάνει κάποια εκπαίδευση στη μαγειρική, κάτι που σίγουρα δε
φαίνεται από το υπέροχο recipe blog της. Πολωνή στην καταγωγή, μετακόμισε πριν από 16
περίπου χρόνια στην Ελλάδα και έφερε στις αποσκευές της την αγάπη της για τη μαγειρική και το φαγητό, αλλά και τις γεύσεις από την κουζίνα της γιαγιάς της. Πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στην Πολωνία και αυτή τη φορά ήταν η ελληνική κουζίνα που ταξίδεψε μαζί της, γι’ αυτό και οι συνταγές της θα σου φανούν πολύ γνώριμες, σχεδόν παραδοσιακές. Τώρα επισκέπτεται συχνά την Αθήνα, μαγειρεύει καθημερινά και θα τη βρεις στο www.bakergirl.net. Δες παρακάτω μία πεντανόστιμη συνταγή της με κριθαρότο με μανιτάρια.

Διάβασε επίσης: Πένες με σπανάκι στο φούρνο με 340 θερμίδες μόνο!

Κριθαρότο με μανιτάρια, λεμόνι, σπανάκι και τριμμένο πεκορίνο με άρωμα τρούφας

Μερίδες: 2

Υλικά

  • 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ. λευκά ή καφέ μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια για στιφάδο ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σπασμένη
  • 150 γρ. κριθαράκι
  • Περίπου 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Μια χούφτα σπανάκι χοντροκομμένο
  • 50 γρ. πεκορίνο με τρούφα, ψιλοτριμμένο συν επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βάλε τα πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ, πρόσθεσε από πάνω 300 ml βραστό νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Στράγγιξε το υγρό μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε μια κανάτα και συμπλήρωσε με το ζεστό χυμό λαχανικών. Διατήρησε το ζωμό ζεστό. Χοντρόκοψε τα πορτσίνι.
  2. Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ, ρηχό και αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε τα λευκά ή καφέ μανιτάρια. Τσιγάρισέ τα σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να ζαρώσουν ελαφρά. Άδειασε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και σκούπισε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το τηγάνι.
  3. Βάλε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγάρισε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τα πορτσίνι και το κριθαράκι και ανακάτεψε καλά. Σβήσε το κριθαράκι με το κρασί και χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Σταδιακά πρόσθεσε το ζωμό των πορτσίνι, ανακατεύοντας, μέχρι το κριθαράκι να είναι σχεδόν έτοιμο και τότε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό μαζί με το σπανάκι, το πεκορίνο και το ξύσμα του λεμονιού. Κλείσε το μάτι, σκέπασε το σκεύος με το καπάκι και άφησέ το να σταθεί για 5 λεπτά. Μοίρασε το κριθαρότο σε μπολ και πρόσθεσε το επιπλέον τυρί.

Διάβασε επίσης: Λιγκουίνι με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, κολοκύθα και πεκορίνο

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.