Κροστίνι με φιστίκια και αρακά: Τέλειο και ελαφρύ πιάτο για βράδυ

Τι να φας το βράδυ; Αν θέλεις ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, αυτή είναι μια ιδανική συνταγή

25.01.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Κροστίνι με φιστίκια και αρακά: Τέλειο και ελαφρύ πιάτο για βράδυ

Κροστίνι με φιστίκια και αρακά

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ.
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 πράσινη καυτερή πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, χοντροκομμένη
  • 1 φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλ. συν 2 κ.σ. ωμά ανάλατα καθαρισμένα φιστίκια
  • 2 φλ. κατεψυγμένος και αποψυγμένος ή φρέσκος αρακάς
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. σκόνη πιπεριάς aleppo (τούρκικο πιπέρι)
  • Τριμμένα κίτρινα παντζάρια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Συνταγή για μπάρες ενέργειας με ταχίνι και φαγόπυρο από τη Δέσποινα Βανδή

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Άλειψε το ψωμί με 1 κ.σ. από το λάδι και ψήσε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές οι άκρες, για 7-10 λεπτά.
  2. Σε ένα μούλτι χτύπησε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά μέχρι να πολτοποιηθούν. Πρόσθεσε το μαϊντανό και το 1 φλ. από τα φιστίκια και χτύπα ξανά μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Πρόσθεσε τον αρακά, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σταματώντας για να καθαρίσεις το μείγμα από τα πλαϊνά του σκεύους.
  4. Χοντρόκοψε τα υπόλοιπα φιστίκια.
  5. Για να σερβίρεις, άπλωσε αρκετή ποσότητα από το ντιπ στα κροστίνι και ολοκλήρωσε με τα χοντροκομμένα φιστίκια και την πιπεριά aleppo. Γάρνιρε με τα τριμμένα παντζάρια.

Σάντουιτς χωρίς ψωμί: Φτιάξε wraps με λάχανο, σάλτσα χοϊσίν με μάνγκο και κοτόπουλο

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece