Λεμονάτος σολομός με σοταρισμένα λαχανικά και κίμτσι

Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή, ιδανική για ένα ελαφρύ μεσημεριανό αλλά και δείπνο.

24.09.2019

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Λεμονάτος σολομός

Λεμονάτος σολομός με σοταρισμένα λαχανικά και κίμτσι, μία υγιεινή και πολύ νόστιμη συνταγή, διαφορετική από τα συνηθισμένα, ιδανική για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμα και για δείπνο.

Διάβασε επίσης: Σολομός στο φούρνο με προσούτο

Λεμονάτος σολομός με σοταρισμένα λαχανικά και κίμτσι

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά, Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • 450 φιλέτο σολομού
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 μάτσα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (800 γρ.), χωρίς τα κοτσάνια, με τα φύλλα κομμένα σε λωρίδες
  • 1 πράσο κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε κομμάτια 1 εκ.
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. κορεάτικο τουρσί λαχανικών (κίμτσι), σε πολύ λεπτές φέτες, με 3 κ.σ. χυμό από το βάζο
  • 2 κ.γ. καβουρντισμένο σουσάμι
  • Χοντρές φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αράδιασε τις φέτες του λεμονιού σε ένα μικρό πυρέξ. Αλάτισε το σολομό και από τις δύο πλευρές. Βάλ’ τον πάνω από το λεμόνι με την πέτσα προς τα κάτω. Πασπάλισε από πάνω το καγιέν και πρόσθεσε 1/4 φλ. νερό στο σκεύος.
  2. Σκέπασε καλά το πυρέξ με μεμβράνη και άνοιξε μερικές τρύπες από πάνω. Ψήσε στα μικροκύματα μέχρι να γίνει αδιαφανές το ψάρι και να διαχωρίζεται εύκολα στο κέντρο του, περίπου για 5 λεπτά. Ξεσκέπασε και άφησέ το να κρυώσει. Πέταξε την πέτσα και τα λεμόνια. Σπάσε το σολομό σε μεγάλες νιφάδες και ανάμειξέ τον απαλά με τα υγρά του μαγειρέματος.
  3. Πλύνε καλά σε ένα μπολ τις πρασινάδες και τα πράσα και στράγγιξέ τα.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα λαχανικά και μάρανέ τα, περίπου για 3 λεπτά. Αλάτισε και συνέχισε να τα μαραίνεις μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο, περίπου για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το τουρσί και το ζουμί του. Δοκίμασε και αλάτισε, αν χρειάζεται.
  5. Μοίρασε τα λαχανικά στα πιάτα και ολοκλήρωσε με το σολομό και το σουσάμι. Σέρβιρε μαζί με ψωμί.

Διάβασε επίσης: Ψητός σολοµός µε σαλάτα από πράσινα φασολάκια (έτοιμος σε 30 λεπτά)

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece