Mάφιν με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με μόνο 4 υλικά

Τέλεια ιδέα για ένα νόστιμο γλυκό για τα παιδιά αλλά και εσένα.

25.07.2019

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Mάφιν με σοκολάτα

Η Θέμις Καρδιόλακα, blogger και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής για μαμάδες και παιδιά μας δίνει ιδέες για θρεπτικά και υγιεινά φαγητά τόσο για τον μπουφέ του πάρτι όσο και για κάθε ημέρα. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά; κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Παρακάτω θα βρεις μια τέλεια συνταγή της, μάφιν με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με μόνο 4 υλικά.

Διάβασε επίσης: Γρήγορη συνταγή για muffins με μήλο και κανέλα

Mάφιν με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

(περίπου 15 τεμάχια)

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα δισκάκι απλώνουμε 15 μικρές χάρτινες θήκες για μάφιν.
  2. Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  3. Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού από την κουβερτούρα στις θήκες για μάφιν (χτυπάμε το κάθε χαρτάκι στον πάγκο ώστε η σοκολάτα να καλύψει τον πάτο του χαρτιού) και τα τοποθετούμε για 10-15 λεπτά στην κατάψυξη.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο για 1 λεπτό.
  5. Βγάζουμε τις χάρτινες φόρμες από την κατάψυξη. Απλώνουμε στο εσωτερικό τους 1 κ.γ. από το φιστικοβούτυρο και τις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
  6. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα στο μπεν μαρί. Στρώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα πάνω από το φιστικοβούτυρο.
  7. Διατηρούνται στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο.

Διάβασε επίσης: Μάφιν με ρέβα και μύρτιλλα για να αυξήσεις την αντοχή σου

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.